O Γιώργος Πρίντεζης οδηγεί τον Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο MVP του Ολυμπιακού στην regular season της EuroLeague, έχοντας μέσο όρο 12.6 πόντους και 5.5 ριμπάουντ. Παραμένει το κορυφαίο "4άρι" της διοργάνωσης. 

O Γιώργος Πρίντεζης οδηγεί τον Ολυμπιακό

Η κανονική διάρκεια της EuroLeague ολοκληρώθηκε και ο παίκτης του Ολυμπιακού με τον υψηλότερο βαθμό στο σύστημα αξιολόγησης είναι ο Γιώργος Πρίντεζης! Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των "ερυθρολεύκων" έχει βαθμολογία "14.8", την μεγαλύτερη από κάθε άλλο συμπαίκτη του και οδηγεί τους Πειραιώτες στα playoffs. Σε 25 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα, έχει μέσο όρο 12.6 πόντους (53.3% δίποντα, 37.3% τρίποντα, 71.2% βολές), 5.5 ριμπάουντ (1.4 επιθετικά - 4.1 αμυντικά), 1.5 ασίστ, 0.4 κλεψίματα και 1.2 λάθη ανά παιχνίδι, σε 25.2 λεπτά συμμετοχής.

Παραμένει το κορυφαίο "4άρι" της EuroLeague

Ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος αναδείχτηκε πέρσι στο κορυφαίο "4άρι" της EuroLeague, συνεχίζει και φέτος τις εξαιρετικές εμφανίσεις, παραμένοντας στο υψηλότερο επίπεδο στα 33 του χρόνια, διδάσκοντας μέσα στο παρκέ το λειτουργεί σωστά ένας σύγχρονος πάουερ-φόργουορντ. Έξοχα τελειώματα μέσα στην ρακέτα (και με τα δύο χέρια), αξιοζήλευτη επαφή με το καλάθι, μετρ του να κινείται και να σκοράρει παίζοντας με πλάτη στο "ζωγραφιστό". Λειτουργικός και γρήγορος σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, δημιουργικός μέσα στην ρακέτα, έχοντας εξελιχθεί και σε απειλή για τον αντίπαλο όποτε βρίσκεται ελεύθερος στην περιφέρεια, συνεισφέροντας τα μέγιστα και στις δύο πλευρές του παρκέ, προσφέροντας και ασφάλεια στα ριμπάουντ.

Έκανε season high στην Μόσχα

Την κορυφαία του εμφάνιση στην τρέχουσα σεζόν την σημείωσε στην Μόσχα, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Μπορεί ο Ολυμπιακός να γνώρισε την ήττα (89-81), αλλά ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν απολαυστικός. Τέλειωσε το ματς με 24 πόντους (season high), μετρώντας 8/11 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 5/5 βολές, μαζεύοντας και 5 ριμπάουντ, παίρνοντας "28" στο σύστημα αξιολόγησης, τον μεγαλύτερο που πήρε μέσα στην σεζόν.

Φέτος κάνει... θραύση στα δύσκολα εκτός έδρας

Νωρίτερα, ήταν ο ηγέτης των "ερυθρολεύκων" στο πολύτιμο "διπλό" που σημείωσαν μέσα στην Μαδρίτη απέναντι στην Ρεάλ (79-80). Πέρα από το γεγονός πως έβγαλε την καθοριστική άμυνα στην τελευταία κρίσιμη φάση, έπιασε υψηλή απόδοση σε ένα ακόμη δύσκολο ματς, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση έχοντας 21 πόντους (6/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6/8 βολές) και 7 ριμπάουντ.

Σημείωσε ένα εντυπωσιακό νταμπλ-νταμπλ στη Βαλένθια με 12 πόντους και 14 ριμπάουντ, ήταν πρωταγωνιστής στο δύσκολο "διπλό" (68-69) του Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ απέναντι στην Μακάμπι με 21 πόντους (5/9 δίποντα, 7/8 βολές), ήταν πολύτιμος στην εκτός έδρας επικράτηση μέσα στο ΟΑΚΑ (85-87) απέναντι στον Παναθηναϊκό (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ) ενώ συνείσφερε τα μέγιστα στην "εκδίκηση" μέσα στην Πόλη (83-90) απέναντι στην Φενέρμπαχτσε (18 πόντοι, 8/10 δίποντα, 7 ριμπάουντ). Όπως βλέπετε τον... εξιτάρουν τα δύσκολα και απαιτητικά εκτός έδρας παιχνίδια.