Euroleague: Τι αλλάζει τη σεζόν 2019-2020

Η Διοργανώτρια αρχή Euroleague μαζί με την Ένωση Παικτών της Euroleague (ELPA) μετά από συνεχείς συναντήσεις ήρθαν σε συμφωνία για να γίνουν διάφορες στο πρόγραμμα αλλά και στις ημερομηνίες για την επόμενη σεζόν, στην οποία θα πάρουν μέρος 18 ομάδες.

Euroleague: Τι αλλάζει τη σεζόν 2019-2020

Δείτε τις αλλαγές, που θα προκύψουν από την νέα χρονιά στην Euroleague:

Η 1η αγωνιστική της regular season θα διεξαχθεί μια εβδομάδα νωρίτερα απ' ό,τι συνήθως, στις 3-4 Οκτωβρίου 2019. Η 34η αγωνιστική θα διεξαχθεί το διήμερο 9-10 Απριλίου 2020.

Τα playoffs θα διεξαχθούν μια εβδομάδα αργότερα απ' ό,τι συνήθως, μεταξύ 21ης Απριλίου και 6ης Μαΐου 2020.

Το Final 4 της EuroLeague θα λάβει χώρα μια εβδομάδα αργότερα απ' ό,τι συνήθως, μεταξύ 21ης και 24ης Μαΐου 2020. Οι συγκεκριμένες τρεις αλλαγές θα μειώσουν τον αριθμό των εβδομάδων με διπλές αγωνιστικές υποχρεώσεις από 9 σε 7.

Κατά τη διάρκεια δυο εβδομάδων με διπλές αγωνιστικές υποχρεώσεις, όλες οι ομάδες θα παίξουν εντός-εντός τη μια και εκτός-εκτός την άλλη. Η EuroLeague Basketball και η ELPΑ θα αξιολογήσουν τη συγκεκριμένη αλλαγή στο καλεντάρι στο τέλος της σεζόν 2019-20.

Στις άλλες πέντε «διπλές» εβδομάδες, οι ομάδες θα παίζουν εντός-εκτός και εκτός-εντός όπως συμβαίνει στο νέο φορμάτ της EuroLeague που καθιερώθηκε από τη σεζόν 2016-17.

"Είμαστε ικανοποιημένοι αφού η EuroLeague Basketball προχωρά σε αυτές τις σημαντικές αλλαγές που θα μειώσουν τον φόρτο εργασίας των παικτών μας, θα περιορίσουν τους τραυματισμούς και θα αυξήσουν τη ξεκούραση μεταξύ των αγώνων", τόνισε από την πλευρά του ο Managing Director της ELPA, Μπόστιαν Νάχμπαρ.