ΛεΝτέι: «Στην πορεία κάτι άλλαξε»

Ο Ζακ ΛεΝτέι μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου  και έκανε ένα απολογισμό για την φετινή χρονιά  στην Euroleague.

ΛεΝτέι: «Στην πορεία κάτι άλλαξε»

Ο Αμερικανός φοργουόρντ/σέντερ του Ολυμπιακού, Ζακ ΛεΝτέι μίλησε για την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό, δήλωσε απογοητευμένος με τον πρόωρο αποκλεισμό από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Aναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την γεύση που του άφησε το παιχνίδι:«Είναι πικρή. Θέλαμε να περάσουμε στα πλέι οφ και να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο. Όταν υπογράφεις στον Ολυμπιακό έρχεσαι για να παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο, οπότε όπως καταλαβαίνεις το συναίσθημα αυτή τη στιγμή είναι πολύ κακό».

Για την προετοιμασία του: «Προετοιμάστηκα όπως για κάθε άλλο παιχνίδι. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στην αναμέτρηση. Προσπαθώ να φτάνω στο γήπεδο πρώτος και να φεύγω τελευταίος. Προσπάθησα λοιπόν να προετοιμαστώ με τον ίδιο τρόπο, όπως κάνω όλη την σεζόν. Δεν είναι όμορφο συναίσθημα πάντως σίγουρα».

Για το τι πήγε λάθος τους τελευταίους δύο μήνες: «Παίζαμε διαφορετικό μπάσκετ στο ξεκίνημα της σεζόν. Παίζαμε γρήγορο μπάσκετ, όμως στην πορεία κάτι άλλαξε και σταματήσαμε να το κάνουμε αυτό. Παίζαμε καλά και όλοι ήταν ικανοποιημένοι, όμως αλήθεια δεν ξέρω τι πήγε λάθος. Η ταχύτητα του παιχνιδιού ήταν ένα από τα βασικά πράγματα, όμως είναι ξεκάθαρο πως μπορεί κάποιος να βρει και άλλα».

Για το αν τα εξωαγωνιστικά επηρέασαν την ομάδα:«Πάντα θέλεις να παίζεις σε ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, τα οποία είναι τόσο ανταγωνιστικά. Να σας πω την αλήθεια δεν ασχολούμαι με τα μίντια. Προσπαθώ απλά να κάνω την δουλειά μου. Θέλω να αγωνίζομαι για την ομάδα και τα λεπτά που παίρνω στο παρκέ να τα δίνω όλα για τη νίκη. Θεωρώ πως πάντα ήμασταν συγκεντρωμένοι, ό,τι και αν συνέβαινε εξωαγωνιστικά. Θα μιλήσω για τον εαυτό μου και θα πω ότι για εμένα τα πάντα έχουν να κάνουν με την ομάδα και το να την βοηθώ να κερδίζει».

Για τα συναισθήματά του όταν έβλεπε το παιχνίδι της Ζαλγκίρις με την Ρεάλ: «Απλά βλέπεις το παιχνίδι και ελπίζεις να γίνει αυτό που θέλεις. Όλοι θέλαμε να παίξουμε στο τοπ επίπεδο και όπως είπα αυτός είναι και ο λόγος που όλοι ήρθαμε στον Ολυμπιακό. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι όσο έβλεπα αυτό το παιχνίδι. Απλά το έβλεπα και το συναίσθημα δεν ήταν ωραίο».

Για το αν μείνει του χρόνου στην ομάδα: «Δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Εγώ προσπαθώ κάθε μέρα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τον Ολυμπιακό. Είναι ευλογία να είσαι εδώ και να παίζεις με τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη και τα άλλα παιδιά που είναι τόσα χρόνια εδώ και έχουν πετύχει τόσα πολλά. Θα συνεχίσω να δουλεύω και να προσπαθώ να βελτιώνομαι προκειμένου να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την ομάδα».