Πρίντεζης: «Θα ακουστεί ότι τελειώνουμε όλοι. Κι εγώ κι ο Μπίλης... Όνειρο μου να τελειώσω εδώ»

Ο απολογισμός του υπαρχηγού του Ολυμπιακού και τι λέει για τις διαρροές καθώς δηλώνει ο πιο... ακατάλληλος να μιλήσει γι' αυτό

 

Πρίντεζης: «Θα ακουστεί ότι τελειώνουμε όλοι. Κι εγώ κι ο Μπίλης... Όνειρο μου να τελειώσω εδώ»

O υπαρχηγός του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης έκανε ένα απολογισμό για ότι έχει συμβεί τον τελευταίο καιρό στην ομάδα του Πειραιά. Οι δηλώσεις του έγιναν μετά το τέλος της αναμέτρησης στο ΣΕΦ, στο σύνολο των εκπροσώπων του Τύπου.

Για το τέλος της φετινής σεζόν: “Εντάξει. Κακά τα ψέματα. Είναι ίσως η πιο δύσκολη χρονιά που βρίσκομαι εδώ πέρα. Έγιναν πολλά πράγματα φέτος και ειδικά όταν στην ομάδα υπάρχουν απαιτήσεις και τα πράγματα δεν έρχονται έτσι όπως τα θέλεις, σίγουρα τα προβλήματα θα διαιωνίζονται και θα ακούγονται ακόμα περισσότερα. Για όλους μας ήταν μια δύσκολή χρονιά και αγωνιστικά κυρίως και ψυχικά για να το πω έτσι. Από εκεί και πέρα, δυστυχώς δεν τελειώσαμε όπως θα θέλαμε. Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε συγγνώμη από όλους με όλη μας την καρδιά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα. Από τον κόσμο και από όλους. Συνεχίζεις. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο τώρα.”

Για την καθίζηση του Ολυμπιακού στο δεύτερο μισό της Ευρωλίγκας: "Την είπα τη γνώμη μου και χθες και το εννοώ αυτό το πράγμα. Δεν το λέω μόνο και μόνο για να το πω: Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα αγωνιστικά. Δυστυχώς τους τελευταίους δυόμισι μήνες η ομάδα δεν έπαιξε όπως είχε μάθει και όπως έπαιζε στον πρώτο γύρο. Μέχρι τον Γενάρη. Εννοείται ότι φταίω και εγώ σε αυτό. Έχω και εγώ μεγάλη ευθύνη. Και το δηλώνω ότι τους τελευταίους δυο-δυόμισι μήνες δεν είμαι όπως θα ήθελα. Δυστυχώς. Εστιάζω περισσότερο σε αυτό. Ότι αγωνιστικά φάνηκε πως δεν είχαμε την χημεία που θέλαμε και σαν να μην είμαστε όπως πραγματικά δείξαμε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε στο πρώτο μισό της σεζόν.”

«Οι πρόεδροι αγαπάνε πάρα πολύ την ομάδα»

Την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού: “Εννοείται ότι τη σκεφτόμαστε πάρα πολύ. Όλοι έχουμε άγχος. Όλοι αγαπάμε την ομάδα. Όλοι θέλουμε να ξέρουμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Και αγωνιούμε και ευελπιστούμε για το καλύτερο. Δεν έχουν γίνει συζητήσεις. Είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους μας στην ομάδα. Οι πρόεδροι αγαπάνε πάρα πολύ την ομάδα. Το ξέρω αυτό πάρα πολύ καλά. Οπότε δεν θεωρώ ότι αλλάζει κάτι στο πρόγραμμά τους, στο πλάνο τους. Καλώς ή κακώς στην ομάδα που είμαστε όλοι οφείλουμε να δίνουμε πάντα το καλύτερο. Δυστυχώς θα υπάρχουν και άσχημες στιγμές. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που δεν πάνε τα πράγματα έτσι όπως πραγματικά θέλουμε. Πολλά μπορείς να πεις. Μπορείς να πεις ότι συμβόλαιο με την επιτυχία δεν υπογράφει κανείς. Αλλά σίγουρα και έτσι όπως παίζαμε τα τελευταία παιχνίδια και τους τελευταίους δυο μήνες… δεν είναι η εικόνα που πραγματικά θέλαμε.”

Τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και τις σχέσεις μεταξύ των παικτών: “Θα είμαι ειλικρινής. Εγώ προσωπικά σαν Γιώργος αλλά και γενικότερα όλοι οι συμπαίκτες μου ποτέ μα ποτέ δεν έχουμε κάτσει να απαντήσουμε σε τίποτα. Ό,τι και να λέγεται. Το καταλαβαίνουμε ότι όταν η ομάδα δεν πάει καλά, πολλά θα ακουστούν, πολλά θα ειπωθούν και πάντα τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Ακόμα και όταν κάναμε μεγάλες νίκες, ακόμα και όταν πήραμε μεγάλους τίτλους, πάλι προβλήματα υπήρχαν και υπάρχουν και σε όλες τις ομάδες. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα να πηγαίνει μια ομάδα και να κυλάνε όλα καλά.

Απλά φέτος δυστυχώς τα πράγματα ήταν έτσι που πολλά πράγματα αναπαράχθηκαν πάρα πολλές φορές, διαιωνίστηκαν και δυστυχώς όλο αυτό το πράγμα ίσως να επηρέασε. Αλλά, η πραγματικότητα είναι ότι ο λόγος που θέλαμε να απαντήσουμε σε όλο αυτό είναι ότι όλοι μας, και εγώ πρώτος, δεχόμαστε την κάθε κριτική, εννοείται. Και ατομικά και σαν ομάδα και σαν χημεία και σαν ομάδα και σαν όλα. Στην ομάδα που είσαι πάντα δέχεσαι την κριτική και να γίνεσαι καλύτερος από αυτή. Αλλά ποτέ δεν θα δεχόμουν εγώ σαν υπαρχηγός και ο Μπίλης και όλοι ότι δεν παίζουμε καλά επειδή δεν είμαστε καλά μεταξύ μας. Αυτό το πράγμα δεν ισχύει.

Το ορκίζομαι και το λέω μέσα από την καρδιά μου αυτό το πράγμα. Όλοι μας πραγματικά αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Είμαστε φίλοι και είμαστε μαζί πολλά χρόνια. Έχουμε περάσει πάρα πολύ καλές στιγμές, έχουμε περάσει άσχημες στιγμές. Όλοι είμαστε μια οικογένεια. Απλά, όταν δεν παίζεις καλά αυτό το πράγμα αρχίζει να αμφισβητείται και είναι λογικό. Εγώ και με τα συγκεκριμένα παιδιά και με τον Κώστα και με τον Βαγγέλη και με τον Μπίλη, ακόμα και με τους άλλους που δεν είμαστε τόσα πολλά χρόνια μαζί, πραγματικά τους αγαπάω και θα τους έχω πάντα στην καρδιά μου. Και το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια γιατί ξέρω ότι το ίδιο ισχύει και για εκείνους”.

Μια ευκαιρία, με τον Μπίλη με τον Κώστα με τον Βαγγέλη και όλους αυτούς...

Την λήξη του συμβολαίου του Βασίλη Σπανούλη και το δικό του μέλλον στην ομάδα: “Πολλά θα ακουστούν σε μια δύσκολή κατάσταση. Ότι τελειώνουμε όλοι. Και εγώ και ο Μπίλης και όλοι μας θέλουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην ομάδα μας στον ρόλο που μας ζητάει προπονητής. Άμα ο ρόλος αυτός είναι όπως ήταν φέτος να παίζουμε 30 λεπτά, να είμαστε εκεί και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, θα το κάνουμε. Άμα ο ρόλος μας είναι κάποιος άλλος, πάλι είναι χαρά μας. Εμένα το όνειρό μου ήταν πάντα – και το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια – να παίξω στον Ολυμπιακό.

Μετά το όνειρό μου ήταν να καταφέρω να κερδίσω κάποιον τίτλο με τον Ολυμπιακό. Και το όνειρο μου τώρα είναι να καταφέρω να τελειώσω εδώ πέρα. Μακάρι να γίνει. Φαίνεται ότι αυτό είναι το πιο δύσκολο από ότι τα άλλα δυο. Το να κερδίζεις τίτλους, έτσι όπως πάει το πράγμα. Μακάρι να μας ξαναδοθεί άλλη μια ευκαιρία, με τον Μπίλη με τον Κώστα με τον Βαγγέλη και όλους αυτούς. Να πλαισιωθεί η ομάδα έτσι όπως πραγματικά πρέπει και να διεκδικήσουμε άλλον ένα τίτλο. Μακάρι να μας δοθεί η ευκαιρία να είμαστε όλοι μαζί η παρέα να το ξανακάνουμε.”

«Θα είχα ζητήσει εκατοντάδες συγγνώμες...»

Το αν θα ήταν διαφορετική η αγωνιστική πορεία της ομάδας αν δεν υπήρχαν οι διαρροές: “Μάλλον είμαι ο πιο ακατάλληλος να το πω αυτό. Άμα πω ότι δεν πλήγωσα την ομάδα είναι σαν να αποφεύγω κάποια ευθύνη. Αλλά πραγματικά άμα πίστευα ότι το συγκεκριμένο είχε ενοχλήσει την ομάδα και επηρεάσει, πραγματικά θα είχα βγει μπροστά και θα είχα αναλάβει το λάθος μου. Θα είχα ζητήσει εκατοντάδες συγγνώμες και θα είχα θέσει τον εαυτό μου προ των ευθυνών. Σε κάθε ομάδα γίνονται άπειρες συζητήσεις κάθε μέρα. Άπειρες, άπειρες συζητήσεις. Δεν υπάρχει ομάδα σε όλο τον κόσμο που να μην υπάρχει μια παρέα παικτών και να μη συζητάς για κάποια προβλήματα. Το 2012 και το 2013 που πήραμε τις Ευρωλίγκες υπήρχαν ακόμα περισσότερα προβλήματα μπορώ να σου πω. Αλλά τα διαχειριστήκαμε. Στην καθημερινότητά μας γίνονται τόσες κουβέντες που μπορείς να πεις τόσα πράγματα τα οποία είναι νορμάλ. Η απάντηση είναι παρεμφερής με το προηγούμενο. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, κακά τα ψέμματα, θα κοιταχτείς να πιαστείς από παντού. Υπάρχουν δυσκολίες αλλά πίστεψέ με σε αυτές τις δυσκολίες όλοι μας έχουμε βάλει πλάτη, όλοι οι παίκτες, στο να είναι εδώ η ομάδα εδώ που βρίσκεται και να συνεχίζει παλεύει.”

Τη συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα: “Μεγάλο θέμα. Σίγουρα όλοι είμαστε μαζί με τη διοίκηση. Σίγουρα για να έχουν φτάσει εδώ τα πράγματα υπάρχουν κάποιοι λόγοι. Μακάρι να γίνει το καλύτερο γιατί θεωρώ ότι η Ελλάδα γενικότερα έχει δυο πολύ μεγάλες ομάδες τα τελευταία χρόνια. Πάντα είχε. Το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού το ζηλεύουν όλες οι χώρες. Δυστυχώς όντως ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει πολύ τελευταία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μιλάμε για τα πάντα εκτός από το μπάσκετ. Εύχομαι πραγματικά μέσα από την καρδιά μου να βγει κάτι καλό από όλο αυτό.

Να βρεθεί μια λύση ώστε να βγει κερδισμένο καθαρά το μπάσκετ. Να βρεθούν κερδισμένοι όλοι αυτοί που επενδύουν στο μπάσκετ. Να βλέπουμε ωραίους τελικούς γιατί κακά τα ψέμματα αυτό είναι αυτό που όλοι πραγματικά θέλουμε. Να βλέπουμε ωραίους τελικούς και να παίζονται τα παιχνίδια εντός των τεσσάρων γραμμών σωστά. Δίκαια. Αυτός που κερδίζει να το χαίρεται με την καρδιά του και αυτός που χάνει να κάνει τον απολογισμό του. Να ξέρει για ποιο λόγο έχασε και να γίνεται καλύτερος του χρόνου. Αυτός είναι ο υγιής αθλητισμός. Και αυτό είναι κατά τη γνώμη μου αυτό που πρέπει να υπερτερήσει.”