Μαυροειδής: «Μετά την αποχώρηση από το ΟΑΚΑ, η ομάδα έχασε το δρόμο της»

Συνέντευξη στο "ΦΩΣ" παραχώρησε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Δημήτρης Μαυροειδής, ο οποίος αγωνίστηκε στο μεγάλο Λιμάνι την περίοδο 2012-2013. Μάς μίλησε για τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού, καθώς και για τα αίτια της αγωνιστικής καθίζησης των Πειραιωτών.

Μαυροειδής: «Μετά την αποχώρηση από το ΟΑΚΑ, η ομάδα έχασε το δρόμο της»

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Δημήτρης Μαυροειδής, μίλησε στο «ΦΩΣ» για την φετινή πορεία της ομάδας. Τόνισε πως έγιναν λάθη στο χτίσιμο της, ενώ μίλησε και για την φιλοσοφία του Ντέιβιντ Μπλατ.

Τέλος σχολίασε και τα εξωαγωνιστικά γεγονότα που συμβαίνουν στον Ολυμπιακό, με αποκορύφωμα τον ημιτελικό του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το τι φταίει την φετινή χρονιά;

«Το γιατί έχει αποτύχει φέτος εντάξει το λέμε τώρα παραδείγματος χάρη στον πρώτο γύρου λέγαμε πως ο Ολυμπιακός πάει πολύ καλά έχει δείξει δείγματα ωραίου μπάσκετ στο δεύτερο γύρο μπορούμε να πούμε πως έγινε η καθίζηση ουσιαστικά και τώρα λέμε τι φταίει. Νομίζω πως προσπάθησε ο Μπλατ να κάνει μια ομάδα με πιο γρήγορο και επιθετικό μπάσκετ, είχε ελλείψεις σε κάποιες θέσεις που ποτέ δεν τις συμπλήρωσε. Δεν είχε ποτέ αθλητικό 5αρι δεν είχε κάποιο άλλο γκαρντ να δημιουργεί.

Νομίζω ότι φόρτωσε στην θέση 3 χωρίς λόγο πήρε έναν έξτρα παίχτη τον οποίο άργησε να τον διώξει, τον Τίμα είχε πάρει ήδη τον Τούπαν και είχε και τον Κώστα Παπανικολάου. Δηλαδή φόρτωσε την θέση 3 με παιδιά που δεν μπορούν να παίξουν σε άλλη θέση. Προσπάθησε κάποια στιγμή να βάλει τον Τίμα στο 4 αλλά δεν τα κατάφερε. Το 4αρι είναι 4αρι οπότε εκεί έκανε ένα λάθος στην αρχή.

Σίγουρα ο κορμός των Ελλήνων έχει μεγαλώσει. Ο Βασίλης Σπανούλης έχει μεγαλώσει, ο Γιώργος ο Πρίντεζης έχει μεγαλώσει, δεν μπορούν να στηρίζονται όπως στηρίζονταν τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχει μια φθορά όπως και να το κάνουμε κανένας δεν μπορεί να κερδίσει τον χρόνο. Οι άλλοι Έλληνες είναι νέοι.

Ο Αγραβάνης με τον τραυματισμό του δεν βοήθησε ακόμα δεν έχει επιστρέψει, ο Βαγγέλης ο Μάντζαρης δεν ταίριαζε στο στυλ του κόουτς του Μπλατ οπότε και αυτό ουσιαστικά δεν έχει βοηθήσει φέτος όσο βοήθησε τα προηγούμενα χρόνια σαν βασικός, οπότε ουσιαστικά έμεινε με έναν Έλληνα τον Παπανικολάου.»


Για τα έξωαγωνιστικά;

«Έχουν επηρεάσει την ομάδα όπως είναι παραδείγματος χάρης αυτό το ηχητικό που βγήκε του Γιώργου Πρίντεζη νομίζω ότι δημιουργεί και κακό κλίμα στα αποδυτήρια θέλοντας και μη να έχει βγει ένα τέτοιο ηχητικό. Οι πληρωμές ίσως που λέει ότι ακούστηκαν κι αυτές είναι ένα αρνητικό. Μετά νομίζω ότι το αποκορύφωμα ήτανε η αποχώρηση από το ΟΑΚΑ το οποίο νομίζω επιβάρυνε το όλο κλίμα και η ομάδα έχει χάσει λίγο τον δρόμο της.»


Για το αν ήρθε απότομα η «πτώση» του Ολυμπιακού;

«Η ομάδα όντως ακολουθούσε μια καθοδική πορεία τα τελευταία 2 χρόνια και ουσιαστικά οι πρόεδροι προσπάθησαν να το αλλάξουν αυτό φέρνοντας έναν άλλον προπονητή φέρνοντας μια μεγάλη φιλοσοφία. Εμείς σχολιάζουμε την εικόνα που βλέπουμε. Σίγουρα υπάρχει μια πτώση απλά νομίζω ότι γενικά ήταν καθοδική η πορεία και τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή δεν νομίζω ότι ήταν κάτι το τόσο διαφορετικό απλά η ομάδα ήταν λίγο πιο σταθερή τα προηγούμενα χρόνια αλλά πάλι δεν επέτυχε ούτε τα προηγούμενα χρόνια.»