Πιανιτζιάνι: «Παίζουμε την πρόκριση μας σε ένα παιχνίδι»

Η Αρμάνι Μιλάνο με νίκη επί της Εφές θα εξασφαλίσει την πρόκριση της στα προημιτελικά και ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι αναφέρθηκε στο γεγονός.

 Πιανιτζιάνι: «Παίζουμε την πρόκριση μας σε ένα παιχνίδι»

Ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, αναφέρθηκε στην αναμέτρηση κόντρα στην Εφές, επισημαίνοντας πως η ιταλική ομάδα παίζει την πρόκριση της σε ένα παιχνίδι. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Θέλουμε να ζήσουμε την ευκαιρία μας απέναντι στην Αναντολού Εφές. Πρέπει να είμαστε περήφανοι που παλέψαμε στην φετινή Euroleague και παίζουμε την πρόκριση σε ένα παιχνίδι, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε.

Είναι αλήθεια πως ξοδέψαμε πολύ ενέργεια, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά, στα τελευταία παιχνίδια μας, με αποτέλεσμα να παίζουμε από δυσχερή θέση το παιχνίδι της Πόλης, όμως η αλήθεια είναι πως αντιμετωπίσαμε ομάδες του υψηλότερου επιπέδου. Η Εφές έχει… κλειδώσει την τέταρτη θέση, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ σε όλη την διάρκεια της σεζόν.

Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, εξαιρετική στο επιθετικό παιχνίδι, η δεύτερη καλύτερη μετά την Φενέρμπαχτσε. Παίζουν πολύ καλά το Pick n roll, με τους Μίτσιτς, Λάρκιν και Μπομπουά, σε μερικές περιπτώσεις και με τον Σίμον.

Έχουν γκαρντ που φτιάχνουν παιχνίδι, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους συμπαίκτες τους, έχουν δύο πολύ δυνατούς σέντερ, με τον Ντάνστον να εκμεταλλεύεται την αθλητικότητα του και τον Πλάις το μέγεθος του, ενώ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και από την περιφέρεια, έχοντας ένα ποσοστό κοντά στο 40%».

Για το τι πρέπει να κάνει η Αρμάνι Μιλάνο ώστε να νικήσει την Εφές, σχολίασε: «Πρέπει να υπερβούμε τον εαυτό μας για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουμε δείξει, αλλά να αποβάλουμε την πίεση.

Πρέπει να… τελειώσουμε την δουλειά, να παλέψουμε για κάθε μπάλα, να δημιουργήσουμε προβλήματα στον επιθετικό μηχανισμό της Εφές. Να είμαστε ήρεμοι, αποτελεσματικοί και σταθεροί για 40 λεπτά και να αποφύγουμε τα λάθη σε κρίσιμα σημεία. Στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει, αλλά όσο κάνουμε αυτά που χρειάζονται και μπορούμε, θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε».