Ολυμπιακός: Άξιος της μοίρας του

Οι αυτοκτονικές τάσεις του Ολυμπιακού συνεχίζονται. Ίσως αυτή η ομάδα να μην αξίζει να περάσει. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Ολυμπιακός: Άξιος της μοίρας του

Ήρθαν όλα τα αποτελέσματα όπως τα ήθελε ο Ολυμπιακός και το μόνο που είχε να κάνει ήταν να κερδίσει την Ζαλγκίρις, ώστε να ορίζει την τύχη του για πρόκριση στα πλέι-οφς της Ευρωλίγκας. Όπως είπαμε όμως και την προηγούμενη φορά, αυτή η ομάδα φέτος δεν σε εμπνέει και δεν μπορείς να της έχεις εμπιστοσύνη. Έχασαν οι Πειραιώτες από την Ζαλγκίρις, ένα ματς το οποίο έδειχναν να το ελέγχουν.

Έφτασαν στο +12 στο 27' και αντί εκεί να "καθαρίσουν" το παιχνίδι, εμφάνισαν για ακόμη μία φορά αυτοκτονικές τάσεις. Μπλακ-άουτ, ένα ακόμη στη φετινή σεζόν. Δέχτηκαν σερί 14-0, το ματς πήγε πόντο-πόντο μέχρι το τέλος και στη συνέχεια οι Πειραιώτες "πνίγηκαν" στο άγχος τους, γνωρίζοντας μία απρόσμενη ήττα. Έχουν και την αδυναμία φέτος να μην μπορούν να διατηρήσουν σαν "κάστρο" τους το ΣΕΦ. Πέρασε η Μακάμπι, η Μπαρτσελόνα, η Φενέρμπαχτσε, η ΤΣΣΚΑ, τώρα και η Ζαλγκίρις.

Και τώρα κομπιουτεράκια! Οι "ερυθρόλευκοι" που πέρσι είχαν εξασφαλίσει κάποιες αγωνιστικές νωρίτερα το πλεονέκτημα έδρας, πλέον εξαρτώνται από τρία διαφορετικά παιχνίδια, για το αν θα περάσουν στην επόμενη φάση! Για να προκριθεί ο Ολυμπιακός θέλει οπωσδήποτε νίκη επί της Νταρουσάφακα και ήττες της Ζαλγκίρις στη Μαδρίτη από την Ρεάλ, της Αρμάνι στην Πόλη από την Εφές και της Μπασκόνια από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Η λογική λέει πως τα αποτελέσματα ενδεχομένως να έρθουν όπως τον βολεύουν, αλλά για τίποτα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Ούτε ακόμη πως οι Πειραιώτες θα μπορέσουν να κερδίσουν την (αδιάφορη) Νταρουσάφακα την τελευταία αγωνιστική στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός δείχνει σε... ελεύθερη πτώση.

Το μόνο θετικό που μπορεί να κρατήσει ο Ολυμπιακός από αυτό το ματς είναι το τσαγανό, το φιλότιμο, την θέληση, αλλά και την καταπληκτική εμφάνιση του Μπριάντε Γουέμπερ. Ο μόλις λίγων εβδομάδων παίκτης των "ερυθρολεύκων", παρουσιάστηκε ο πιο ετοιμοπόλεμος, τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά. Σημείωσε 26 πόντους, με 8/12 δίποντα και 2/4 τρίποντα. Πήρε πρωτοβουλίες, έπαιζε μπάσκετ με περίσσιο αγωνιστικό θράσος και έκανε το βήμα μπροστά, σε ένα ματς που υπήρχε ένα τεράστιο "πρέπει". Έχασε ένα κρίσιμο σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά κανείς δεν μπορεί να σταθεί σε αυτό. Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος που ήταν; Νευρική εμφάνιση, άστοχος, μπερδεμένος.