Να αφήσουν στο παρκέ την ψυχή τους

Ο Ρούντι Φερνάντεθ έκανε τη... μισή δουλειά για τον Ολυμπιακό. Σήμερα οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ καλούνται να την ολοκληρώσουν στο ΣΕΦ.

Να αφήσουν στο παρκέ την ψυχή τους

Είναι περίεργα τα παιχνίδια που μας κάνει η ζωή. Τη μια εβδομάδα μπορεί να είσαι βασιλιάς και την αμέσως επόμενη να χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Κάπως έτσι έχει στηθεί το φετινό σκηνικό για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα. Οι παίκτες του Μπλατ υπήρξαν πολλές φορές «καβάλα στ' άλογο» μέσα στη σεζόν που διανύουμε και άλλες τόσες έπεφταν και έσπαγαν μόνοι τους τα μούτρα τους. Δεν είναι καθόλου υπερβολικό αυτό που γράφουμε. Είναι η πραγματικότητα όπως έχει καταγραφεί μέσα από τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας που μπορεί τη μια αγωνιστική να «φορτώνει» με 90 πόντους ένα καλάθι και την αμέσως επόμενη με το ζόρι να φτάνει τους 60.

Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, 28/3 η ομάδα του Πειραιά δεν κρατούσε την τύχη της στα χέρια της. Το αν θα προκριθεί στα πλέι οφς της Ευρωλίγκας δεν ήταν αποκλειστικά δικό της θέμα, αλλά του Παναθηναϊκού και της Αρμάνι. Ε, λοιπόν, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Φενέρμπαχτσε νίκησαν τους δύο βασικούς αντιπάλους του Ολυμπιακού και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να ισχυρίζονται ότι την τύχη τους την ορίζουν αποκλειστικά οι ίδιοι.

Κι επειδή στο μεγάλο λιμάνι κανείς δεν έχει μάθει να κάνει «κηδεία με ξένα κόλλυβα», απόψε το βράδυ ο Γιώργος Πρίντεζης και οι συμπαίκτες του καλούνται να αφήσουν στο παρκέ την ψυχή τους και να αναρριχηθούν ξανά στην κατάταξη της Ευρωλίγκας στις θέσεις που δίνουν ένα εισιτήριο στην επόμενη φάση.

Πλέον ήρθε η ώρα να σταματήσουν τα λόγια και να ξεκινήσουν οι πράξεις. Και από την ομάδα, αλλά και από τον κόσμο που οφείλει να την σπρώξει στην πρόκριση. Δύο αγώνες έμειναν ακόμα.

Μετά, ξεκινάει καινούρια μέρα...