Άξιος της μοίρας του

Απέναντι σε μια από τις πιο αδύναμες ομάδες της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός κατάφερε να χάσει με 23 πόντους διαφορά και να κάνει τους παίκτες της Γκραν Κανάρια να μοιάζουν με τους… Ουόριορς.

Άξιος της μοίρας του

Θα περίμενε κανείς ότι τώρα που φτάσαμε στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης οι «ερυθρόλευκοι» θα γίνονταν η γνωστή – σκληρή ομάδα που δεν παρατούσε ποτέ τα παιχνίδια και κυνηγούσε τη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ε, λοιπόν, στην έδρα του χθεσινού τους αντιπάλου δεν κατάφεραν να την κυνηγήσουν ούτε στο ξεκίνημα!

Οι παίκτες του Μπλατ έχουν δείξει φέτος ότι έχουν πρόβλημα έξω από την περιφέρεια. Όταν μάλιστα λείπουν και οι δύο πιο αξιόπιστοι σουτέρ, δηλαδή ο Σπανούλης και ο Στρέλνιεκς το πρόβλημα διογκώνεται και η μόνη λύση είναι αυτή που είδαμε στο προηγούμενο παιχνίδι με την Μπάγερν. Δηλαδή να περάσει η μπάλα στο «ζωγραφιστό» και να αναλάβει τη… δουλειά η φροντλάιν.

Το βράδυ της Πέμπτης η Γκραν Κανάρια όμως είχε μελετήσει καλά το επιθετικό πλάνο των «ερυθρόλευκων» και κατάφερε να περιορίσει τον Ολυμπιακό και στη δυνατή του γραμμή με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να καταρρεύσουν και πλέον να κινδυνεύουν με αποκλεισμό και από τα playoffs. Μην το γελάτε καθόλου αυτό, αφού σε ενδεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού και της Μπασκόνια, έναντι των Αρμάνι και Ρεάλ, ξαφνικά ο Ολυμπιακός μένει στην 9η θέση και για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν θα βρίσκεται εκτός της επόμενης φάσης και δεν θα κρατάει την τύχη του στα χέρια του!

Ο Ντέιβιντ Μπλατ φυσικά και φέρει μεγάλη ευθύνη για τα όσα έχει παρουσιάσει φέτος η ομάδα του Πειραιά μέσα στο παρκέ. Ο κόουτς του Ολυμπιακού εκτός του ότι δεν έχει καταφέρει να βρει λύσεις και τρικ σε πολλά παιχνίδια που δεν πάνε καλά, έχει το μερίδιο του λέοντος και στον τομέα της ψυχολογίας η οποία έχει αποδειχθεί η φετινή αχίλλειος πτέρνα της ομάδας. Πόσες και πόσες φορές δεν είδαμε στη σεζόν που διανύουμε το ίδιο σενάριο; Να στραβώνει δηλαδή ένα ματς, ο αντίπαλος του Ολυμπιακού να παίρνει διαφορά δέκα πόντων και παραπάνω και οι «ερυθρόλευκοι» να μην επιστρέφουν ποτέ στον αγώνα.

Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει ο άνθρωπος που θα τους εμπνεύσει, θα τους ξυπνήσει ή θα τους κάνει ένα γερό ηλεκτροσόκ αν θέλετε προκειμένου να γυρίσουν τον διακόπτη και να πετύχουν την ανατροπή. Μια λέξη που παλιότερα ήταν αυτή που χαρακτήριζε την ομάδα του Πειραιά και φέτος απλά αγνοείται!

Συμπερασματικά μέχρι και χθες (21/3) το βράδυ οι «ερυθρόλευκοι» όριζαν μόνοι τους την μοίρα τους. Μετά την τραγική εμφάνιση στους Κανάριους Νήσους και την ήττα από την τοπική ομάδα, είναι απλά άξιοι της μοίρας τους. Και πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν και την Ζαλγκίρις, η οποία παρέμεινε στο παιχνίδι της πρόκρισης και από πέρυσι αποτελεί τον «κακό δαίμονα» του Ολυμπιακού...