Πιανιτζιάνι: « Ο Καλάθης θα καθορίσει το ρυθμό του παιχνιδιού»

Ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι σε δηλώσεις που έκανε στάθηκε στον κομβικό ρόλο που έχει ο Νικ Καλάθης στον Παναθηναϊκό. 

Πιανιτζιάνι: « Ο Καλάθης θα καθορίσει το ρυθμό του παιχνιδιού»

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αύριο (22/03) την Αρμάνι εκτός έδρας και ουσιαστικά θα παίξει την πρόκριση του στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας.

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο προπονητής των Ιταλών, Σιμόνε Πιανιτζιάνι αποθέωσε τον Νικ Καλάθη και τόνισε πως το παιχνίδι είναι εξαιρετικά δύσκολο για την ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από πέντε διαδοχικές νίκες, εκ των οποίων οι τρεις ήταν εκτός έδρας και η μία στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ. Το γεγονός αυτό δείχνει πολλά για την κατάσταση και την αυτοπεποίθησή τους. Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, επιθετικά προσπαθούν να πιέσουν από τα πρώτα δευτερόλεπτα αναγκάζοντας τις άμυνες να κλείνουν προς τα μέσα.

Ο Νικ Καλάθης, ο οποίος συμμετέχει στα μισά pick and rolls της ομάδας του, αποφασίζει για τον ρυθμό, οπότε δεν παίρνουν πολλοί αποφάσεις. Δημιουργεί όμως, πολλές καταστάσεις για τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του και πρέπει να παλέψουμε να τις αντιμετωπίζουμε.

Αμυντικά - και αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο - ο Παναθηναϊκός αμύνεται στον παίκτη που έχει την μπάλα με μεγάλη επιθετικότητα. Συνήθως, έχουμε καλές αποστάσεις. αλλά απέναντι σε αυτή την άμυνα, θα είναι πιο δύσκολο. Πιστεύω πως τα ριμπάουντ και οι πόντοι στον αιφνιδιασμό θα είναι καθοριστικοί».