Ζήσε, κι άσε τους άλλους να πεθάνουν

Η 28η αγωνιστική της Euroleague μπορεί να αποδειχθεί «κλειδί» για τη συνέχεια του Ολυμπιακού στη διοργάνωση.

Ζήσε, κι άσε τους άλλους να πεθάνουν

Φτάσαμε λοιπόν τρεις στροφές πριν το τέλος της regular season της Euroleague και ο Ολυμπιακός κρατάει την τύχη του στα χέρια του, αφού αν πετύχει ισάριθμες νίκες στα παιχνίδια με την Γκραν Κανάρι (εκτός) και τις Ζαλγκίρις και Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ, ότι και να κάνουν οι αντίπαλοί του στη μάχη της «οκτάδας» δεν θα τον ενδιαφέρει.

Οι παίκτες του Μπλατ έχουν μπλέξει σε τετραπλή ισοβαθμία με τις Μπασκόνια, Αρμάνι Μιλάνο και Παναθηναϊκό αφού όλες τους έχουν ρεκόρ 14-13 και αυτή την στιγμή η Μπασκόνια είναι στην 6η θέση, η Αρμάνι στην 7η, ο Ολυμπιακός στην 8η και ο Παναθηναϊκός στην 9η, κάτι που σημαίνει ότι οι «πράσινοι» βρίσκονται εκτός play offs.

Μάλιστα, οι τρεις αντίπαλοι του Ολυμπιακού έχουν δύσκολη δουλειά στη συνέχεια αφού δίνουν δυνατούς αγώνες.

Το θετικό για την Μπασκόνια και την Αρμάνι είναι ότι οι προσεχείς αντίπαλοί τους (με εξαίρεση του Ιταλούς που αύριο υποδέχονται τον Παναθηναϊκό) έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους και ότι οι αντίπαλοί τους έχουν και την πολυτέλεια να παίξουν και πιο «χαλαροί» στους εναπομείναντες αγώνες τους, όμως και πάλι οι Ισπανοί και οι Ιταλοί έχουν μπροστά τους μόνο «ντέρμπι» προκειμένου να μπουν στην οκτάδα.

Ας δούμε όμως λίγο τα προγράμματα των Μπασκόνια, Αρμάνι Μιλάνο και Παναθηναϊκού:

Μπασκόνια

28η:Μπασκόνια-Ρεάλ Μαδρίτης (22/3, 21:30)

29η: Μπασκόνια-Αναντολού Εφές (29/3, 21:30)

30η:ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπασκόνια (4/4, 20:00)

Αρμάνι Μιλάνο

28η:Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός (22/2, 21:45)

29η:Αρμάνι Μιλάνο-Φενέρμπαχτσε (28/3, 21:45)

30η:Αναντολού Εφές-Αρμάνι Μιλάνο (4/4, 20:30)

Παναθηναϊκός

28η: Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός (22/3, 21:45)

29η: Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης (28/3, 21:00)

30η: Παναθηναϊκός-Μπούντουσνοστ (4/4, 21:00)

Με μια γρήγορη ματιά λοιπόν αυτό που προκύπτει είναι ότι αύριο, 22/3 Αρμάνι και Παναθηναϊκός θα «σκοτωθούν» μεταξύ τους για τη νίκη που θα φέρει τη μια ομάδα πάνω από την άλλη. Την ίδια μέρα η Μπασκόνια θα υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό αν νικήσει σήμερα στα Κανάρια Νησιά την τοπική ομάδα, να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του και να ελπίζει μετά σε ήττα του Παναθηναϊκού και της Μπασκόνια για να του φύγει το άγχος, αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Παναθηναϊκό η ομάδα του Πειραιά έχει το πάνω χέρι.

Η Αρμάνι στη συνέχεια θα πρέπει να παίξει με τις Φενέρμπαχτσε και Εφές και δεν αποκλείεται να ηττηθεί, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Μπασκόνια η οποία θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Εφές και ΤΣΣΚΑ. Όσο για τον Παναθηναϊκό; Οι «πράσινοι» έχουν το δεύτερο πιο ευνοϊκό πρόγραμμα μετά τον Ολυμπιακό στις ομάδες της ισοβαθμίας, αφού αν και πρέπει να αντιμετωπίσουν τις Αρμάνι (εκτός) και Ρεάλ Μαδρίτης (ΟΑΚΑ), την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτούν την Μπούντουτσνοστ που λογικά θα τη νικήσουν.

Όλα αυτά τα σενάρια όμως αγγίζουν τον Ολυμπιακό μόνο σε περίπτωση που δεν μπορέσει να κάνει το 3/3, πράγμα που με την εικόνα που παρουσίασε κόντρα στην Μπάγερν στο ΣΕΦ δεν φαντάζει και απίθανο. Όμως επειδή φέτος έχουν δει πολλά τα ματάκια μας, συγχωρέστε μας αλλά τολμούμε να πούμε πως ένα παιχνίδι δεν αποτελεί κριτήριο για την αγωνιστική ανάκαμψη του Ολυμπιακού. οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να δείξουν και συνέχεια κάνοντας την αρχή σήμερα, από την έδρα της Γκραν Κανάρια.

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να «επιζήσει» εκεί πέρα και στη συνέχεια πάρει τα παιχνίδια με την Ζαλγκίρις και την Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ, τότε όχι μόνο θα έχει πάρει την πρόκριση για τα playoffs αλλά θα έχει και σημαντικές πιθανότητες να βελτιώσει και τη θέση του.

Πιο απλά, θα έχει ζήσει, αφήνοντας τους άλλους να «πεθάνουν»...