Ποκουσέφσκι: «Έχω αφίσα στο δωμάτιό μου τον Μιλουτίνοφ!» (vid)

To «βάπτισμα του πυρός» με την ερυθρόλευκη πήρε ο 17χρονος Αλεξέι Ποκουσέφσκι, απέναντι στην Μπάγερν.

Ποκουσέφσκι: «Έχω αφίσα στο δωμάτιό μου τον Μιλουτίνοφ!» (vid)

Κατευθείαν στα... βαθιά έριξε ο Ντέιβιντ Μπλατ, τον Σέρβο Αλεξέι Ποκουσέφσκι παίκτη της εφηβικής ομάδας των «ερυθρόλευκων», αφού αντί να φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα της ανδρικής ομάδας σε αγώνα της Α1, άκουσε την εντολή να μπει μέσα, σε αγώνα Euroleague.

Ήταν 51'' πριν το τέλος του αγώνα, όταν ο MVP της αναμέτρησης Ζακ ΛεΝτέι έδωσε τη θέση του στον πιτσιρικά! Στην πρώτη επίθεση του Ολυμπιακού ο Ποκουσέφσκι σούταρε έξω από τα 6.75, αστόχησε, αλλά πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και από δική του ασίστ, ευστόχησε σε τρίποντο ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Κι όταν στην επόμενη επίθεση της Μπάγερν, ο Ρόμπιν Αμαίζε ήταν άστοχος σε σουτ τριών πόντων, ο «νεοσύλλεκτος» μάζεψε το αμυντικό ριμπάουντ, πήρε το 4ο φάουλ του Ντέρικ Ουίλιαμς, πήρε και θέση στη γραμμή των βολών.

Αστόχησε στην πρώτη, αλλά η παρακίνηση από τον Βαγγέλη Μάντζαρη επέδρασε στην ψυχολογία του, για να ευστοχήσει στη δεύτερη και να γράψει τον πρώτο πόντο στην καριέρα του στη στατιστική του στη Euroleague! «Έχω αφίσα τον Νίκολα Μιλουτίνοφ στο δωμάτιό μου» δήλωσε ο πολλά υποσχόμενος Αλεξέι Ποκουσέφσκι, για αυτή την πρώτη εμπειρία του.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξή του:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ