Ολυμπιακός: Επιτέλους είδαμε πάθος, ενέργεια και... Μάντζαρη!

Οι παίκτες άρχισαν να παίζουν ξανά ο ένας για τον άλλον, το πλάνο του Ντέιβιντ Μπλατ, με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στις νίκες στο ΣΕΦ μετά από δύο μήνες. 

Ολυμπιακός: Επιτέλους είδαμε πάθος, ενέργεια και... Μάντζαρη!

Eίχαμε αρκετό καιρό να δούμε τον Ολυμπιακό να κερδίζει στο ΣΕΦ. Πέρασαν δύο μήνες! Η τελευταία φορά που επικράτησε στην έδρα του στην EuroLeague ήταν στις 17 Ιανουαρίου (!) κόντρα στη Χίμκι. Χρειάστηκε, λοιπόν, να φτάσουμε στα μέσα Μάρτη, για να δούμε ξανά τους Πειραιώτες να αποχωρούν με χαμόγελο από το παρκέ τους.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να έχει ξεκάθαρο πλάνο: σκοτώστε τους στο "ζωγραφιστό". Οι Πειραιώτες έκαναν θραύση στο low-post από το ξεκίνημα του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαν 20/30 δίποντα-66.7%, στέλνοντας από νωρίς μήνυμα για το κομμάτι των ριμπάουντ. Με 23-10 στο πρώτο μέρος και με +20 (43-23) στο τέλος. Τέλειωσαν το ματς με 61.7% στα δίποντα, έχοντας σχεδόν 50 προσπάθειες (29/47). Ο Ντέιβιντ Μπλατ αξιοποίησε και πάλι τον Νίκολα Μιλουτίνοφ (20 πόντοι, 9/10 δίποντα) μέσα στη ρακέτα, με τον Ζακ ΛεΝτέι ναι μεν να έχει αδυναμίες στην άμυνα, αλλά κανείς ποτέ δεν αμφισβήτησε την ευχέρεια του στο σκοράρισμα (23 πόντοι, 9/14 δίποντα).

Ήταν μία γεμάτη και χορταστική εμφάνιση. Με έναν Ολυμπιακό να δείχνει ένα σοβαρό πρόσωπο από την αρχή έως και το τέλος της αναμέτρησης. Με ξεκάθαρο πλάνο στην επίθεση, με μαχητικότητα για κάθε κατοχή της μπάλας, με πίεση στην άμυνα και με διάθεση για γρήγορο τρανζίσιον παιχνίδι. Είχαμε αρκετό καιρό να δούμε τους Πειραιώτες να τελειώσουν τόσες φάσεις σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Όλοι οι παίκτες που πάτησαν στο παρκέ έβγαλαν πάθος και ενέργεια στο παιχνίδι τους, παίζοντας ο ένας για τον άλλον, δείγμα θετικό ενόψει της συνέχειας. Μία ομάδα που είχε και πάλι χημεία και συνοχή εντός παρκέ.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μεγάλωσε το ροτέισον του και έβαλε περισσότερο ενεργά στην εξίσωση τόσο τον Βαγγέλη Μάντζαρη (21 λεπτά), όσο και τον Σάσα Βεζένκοφ (13 λεπτά) τον οποίο χρησιμοποίησε και στο "3". Γεμάτη εμφάνιση από τον Μπριάντε Γουέμπερ (12 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ), ο οποίος συνεχίζει να δείχνει πως μπορεί να εξελιχθεί σε μία πολύτιμη λύση.

Πλέον, ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του για το ματς κόντρα στη Γκραν Κανάρια και με συνδυασμό αποτελεσμάτων ξέρει πως μπορεί να τερματίσει ακόμη και στην 6η θέση. Σύμμαχος του το γεγονός πως έχει εύκολο πρόγραμμα, καθώς μετά θα έχει δύο εντός έδρας ματς κόντρα σε Ζαλγκίρις και Νταρουσάφακα.