Ολυμπιακός: Συνεπής στις εξαγγελίες, «απών» από το παρκέ

Ο Ολυμπιακός δείχνει απόλυτα συνεπής στις εξαγγελίες του για αποχώρηση από τα δρώμενα του ελληνικού μπάσκετ όμως αυτό που προέχει πλέον είναι να παρουσιάσει και μια ανταγωνιστική ομάδα στην Ευρώπη.

Ολυμπιακός: Συνεπής στις εξαγγελίες, «απών» από το παρκέ

Πριν γράψουμε οτιδήποτε για την αγωνιστική κατάρρευση του Ολυμπιακού το τελευταίο δίμηνο θα πρέπει να συμφωνήσουμε πρώτα ότι όση ασυνέπεια δείχνουν οι παίκτες του Μπλατ μέσα στο παρκέ, τόσο συνεπείς είναι οι μεγαλομέτοχοι της ομάδας στα όσα έχουν προαναγγείλει σχετικά με το μέλλον της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις.

Η ομάδα του Πειραιά επέλεξε να βαδίσει φέτος έναν διαφορετικό δρόμο και το κάνει με άριστο τρόπο. Τα όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες εβδομάδες, από την αποχώρηση του Ολυμπιακού δηλαδή από το ΟΑΚΑ και έπειτα, ήταν επιβεβλημένα. Έπρεπε να δοθεί ένα μάθημα σε όσους παίζουν τα παιχνίδια τους στην πλάτη των «ερυθρόλευκων» τόσα και τόσα χρόνια. Και ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται το σενάριο είναι ιδανικός, αφού οι χειρισμοί της απέναντι πλευράς το μόνο που κάνουν είναι να εκθέτουν όλους αυτούς που υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ο Ολυμπιακός λέει όσα λέει προκειμένου να καλύψει την αγωνιστική του ανεπάρκεια.

Τεράστια ήταν η κίνηση να οριστούν στο Κυριακάτικο (17/3) ντέρμπι που τελικά δε θα γίνει οι διαιτητές Κορομηλάς, Παπαπέτρου και Καρακατσούνης. Οι δύο πρώτοι είχαν να σφυρίξουν σε αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού από τον... καιρό του Νώε και ξαφνικά κάποιοι τους θυμήθηκαν και τους έκαναν τη χάρη να τους ορίσουν σε ντέρμπι αιωνίων.

Κίνηση που έγινε προκειμένου να «γλυκαθούν» στον Ολυμπιακό, όμως παράλληλα εκθέτει όλο το σύστημα που τόσα χρόνια αβαντάρει τον αιώνιο αντίπαλο των Πειραιωτών, αφού θα μπορούσαν οι διαιτητές αυτοί να έχουν οριστεί σε τέτοιο αγώνα και στο παρελθόν, όμως μέχρι πριν τις καταιγιστικές εξελίξεις βρίσκονταν στην... black list.

Πάμε τώρα στον Παναθηναϊκό ο οποίος δεν αντιμετωπίζει το θέμα με τη σοβαρότητα που θα έπρεπε και αρέσκεται στο να τρολάρει τον αντίπαλο. Ωραία φάση ο χαβαλές και η πλάκα, όμως μπροστά σε ένα τέτοιο θέμα θα περίμενε κανείς λίγη σοβαρότητα. Αντίθετα, στον Παναθηναϊκό αρέσκονται στο να πετάνε λάσπη και να γράφουν ανακρίβειες που το μόνο που κάνουν είναι κακό στην ίδια τους την εικόνα. Για να το πούμε διαφορετικά, δε γίνεται μια ομάδα που πέρυσι επί τρεις μήνες διοργάνωνε δημοψηφίσματα για να φύγει από την Ευρωλίγκα, έβγαζε hastags στο twitter αποκαλώντας την κεφαλή της διοργάνωσης «μαφία» και προσπαθούσε να πείσει τον κόσμο της ότι η FIBA Champions League έχει περισσότερο κύρος από την Euroleague να κατηγορεί τον Ολυμπιακό ότι «κρύβει» τα προβλήματά του μέσω της αποχώρησής του από την Ψαροκώσταινα. Φυσικά, όσο δεν το καταλαβαίνουν αυτό οι ίδιοι, τόσο περισσότεροι σοβαροί άνθρωποι γελάνε με τα καμώματά τους!

Από κοντά και η Πολιτεία που στο ποδόσφαιρο αποφάσισε να βάλει χέρι στην Ομοσπονδία και να τη... συνετίσει, ενώ στο μπάσκετ σφυρίζει αδιάφορα με τον Υφυπουργό να διατυμπανίζει ότι δεν είναι δική του δουλειά το ποιος σφυρίζει στους αγώνες του μπάσκετ! Τρομερά πράγματα!

Και πάμε τώρα στο σοβαρό πρόβλημα του Ολυμπιακού που δεν είναι άλλο από το αγωνιστικό. Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει η ομάδα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας μας. Ένα σύνολο παικτών χωρίς αρχή, μέση και τέλος.Ομάδα χωρίς ξεκάθαρο πλάνο μέσα στο παρκέ που βασίζεται μόνο στο ένστικτο των παικτών της. Στον αγώνα με την Αρμάνι φάνηκε για μια ακόμα φορά ότι όσο ο Σπανούλης δεν τραβάει, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να βρει τρόπο να βάλει την μπάλα στο διχτάκι. Οι Πειραιώτες έχουν απολέσει το μέταλλο που τους διέκρινε τα προηγούμενα χρόνια και πλέον όποτε ένας αγώνας στραβώνει κανείς δεν περιμένει την ανατροπή, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια ήταν δεδομένο.

Ευθύνες έχουν όλοι με πρώτο και καλύτερο τον κόουτς Μπλατ ο οποίος πρέπει να βρει έναν τρόπο να αποδώσουν οι παίκτες του τα αναμενόμενα. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι πρέπει να αφορίζουμε τον προπονητή και τους παίκτες. Όμως ναι μεν ο κόσμος πρέπει να στηρίξει, αλλά μετά από τόσες κακές εμφανίσεις η ομάδα είναι υποχρεωμένη να παρουσιάσει και κάτι διαφορετικό στο παρκέ. Να δώσει έστω ελπίδα στους φίλους της ότι θα έρθουν και πάλι καλύτερες μέρες.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι πλέον οι οπαδοί δεν πιστεύουν σε αυτές. Και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει άπαντες στον Ολυμπιακό.