Το σχόλιο του Μπερτομέου για τις απειλές αποχώρησης Ρεάλ και Ολυμπιακού

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης Ολυμπιακού και Ρεάλ από τα πρωταθλήματα αναφέρθηκε o ισχυρός άνδρας της Euroleague

Το σχόλιο του Μπερτομέου για τις απειλές αποχώρησης Ρεάλ και Ολυμπιακού

Σε Μέσο της Λιθουανίας μίλησε ο ισχυρός άνδρας της Euroleague Τζόρντι Μπερτομέου και αναφέρθηκε στην σκέψη αποχώρησης Ρεάλ και Ολυμπιακού από τα εθνικά πρωταθλήματα. «Είναι απλά εικασίες, όπως και με τη Ρεάλ. Αν μιλήσουμε για ό,τι έγινε στην Ελλάδα, θα το θέσω υπό αυτό το πρίσμα: Ήταν μια παραδοσιακή ελληνική κατάσταση. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω διαφορετικά. Είναι μέρος ενός αγώνα (σ.σ. Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός) που δεν είναι ποτέ εύκολο να τον αναλύσεις αν δεν είσαι μέρος του. Από τη μία πλευρά υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το πώς θα χειριστούμε με σωστό τρόπο τις ανάγκες τόσο των λιγκών, όσο και της Ευρωλίγκας, για να βολεύει και τις δύο πλευρές», είπε πριν την έναρξη της αναμέτρησης της Ζαλγκίρις Κάουνας με τη Μπάγερν Μονάχου.

Στη συνέχεια επεσήμανε: «Σε ορισμένες χώρες οι ομάδες της Euroleague αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως για παράδειγμα οι ομάδες από την Ισπανία και το Ισραήλ. Ωστόσο, το να σκεφτόμαστε ότι η διοργάνωση συναγωνίζεται τα εθνικά πρωταθλήματα, είναι παράλογο. Χθες είχαμε συνάντηση με εκπροσώπους των εθνικών πρωταθλημάτων. Ναι, υπήρξαν σχόλια για την ανάπτυξη της Euroleague, κάτι που θα σήμαινε ότι θα υπάρχουν περισσότερα παιχνίδια και αυτό θα έχει ως συνέπεια να μείνει λιγότερος χώρος για να παίξουν οι ομάδες στα εθνικά τους πρωταθλήματα».

Πέραν αυτών, ο Μπερτομέου ξεκαθάρισε πως δεν θα αυξηθούν οι ομάδες στη διοργάνωση: «Πιστεύω ότι το τωρινό σύστημα είναι σωστό, καθώς θέλουμε οι ομάδες μας να αγωνίζονται τόσο στη Euroleague όσο και στα εθνικά τους πρωταθλήματα. Για αυτό το λόγο δεν θα αυξήσουμε τις ομάδες στη διοργάνωση. Όλοι μας πρέπει να συμβάλουμε για το καλό του αθλήματος. Οι Ομοσπονδίες των εθνικών πρωταθλημάτων πρέπει να καταλάβουν ότι η Euroleague κοιτάζει το καλύτερο για το άθλημα του μπάσκετ».