Ο Ολυμπιακός πρέπει να δώσει «απαντήσεις» στο Μιλάνο

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ δοκιμάζονται στην έδρα της Αρμάνι σε έναν ακόμα φετινό του "do or die" αγώνα. 

Ο Ολυμπιακός πρέπει να δώσει «απαντήσεις» στο Μιλάνο

Έτσι όπως τα έφερε ο περίεργος... Φεβρουάριος, κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Euroleague από εδώ και στο εξής θα είναι «τελικός». Οι παίκτες του Μπλατ έπεσαν από την 5η στην 8η θέση και πλέον κινδυνεύουν να μείνουν εκτός playoffs της Euroleague, σενάριο που πριν από ενάμιση μήνα φάνταζε... επιστημονικής φαντασίας!

Κι όμως το βαρύ πρόγραμμα της ομάδας στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο εσωτερικό της, έχει φέρει τους «ερυθρόλευκους» με την πλάτη στον τοίχο. Μια θέση στην οποία έχουν βρεθεί αρκετές φορές στο παρελθόν και έχουν δείξει ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αγώνες ειδικών καταστάσεων.

Τέτοια είναι και η αναμέτρηση της Πέμπτης, 14/3 κόντρα στην Αρμάνι. Μια ομάδα που ανέδειξε πρώτη φέτος τις αδυναμίες του Ολυμπιακού με την εμφατική της νίκη μέσα στο ΣΕΦ, στο μεταξύ τους παιχνίδι του πρώτου γύρου. Οι Ιταλοί που τα τελευταία χρόνια ήταν εύκολο θήραμα για τις σταθερά καλές ομάδες της διοργάνωσης, φέτος έχουν μεταμορφωθεί και δείχνουν ικανοί να βρίσκονται στην πρώτη οκτάδα της τελικής κατάταξης αφού είναι μια ομάδα αρκετά αθλητική και με τρομερή έφεση στο σκοράρισμα.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρός και με το... μαχαίρι στα δόντια στο Μιλάνο. Ο Ντέιβιντ Μπλατ θα πρέπει και πάλι να ανοίξει το ροτέισον ευελπιστώντας ότι θα πάρει από τους παίκτες του το 100% των δυνατοτήτων τους σε αυτή την κρίσιμη μάχη.

Αν οι «παλιοσειρές» καταφέρουν να δείξουν και στους νέους τον δρόμο, τότε ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να επιστρέψει με το πολύτιμο διπλό από την Ιταλία. Ένα διπλό που εκτός του ότι θα του τονώσει την ψυχολογία, θα τον φέρει και μια νίκη πάνω από τους Ιταλούς που έχουν βάλει κι αυτοί σοβαρή υποψηφιότητα για την είσοδο στα playoffs.

Στην τελική, πρέπει να δώσει και απαντήσεις για την ήττα του ΣΕΦ. Μια ήττα που είχε κοστίσει πολύ σε ψυχολογία και είχε φέρει τις πρώτες γκρίνιες της σεζόν.