Ολυμπιακός: Ευεργετικό το ροτέισον

O Oλυμπιακός στο Μαυροβούνιο... ξανάνιωσε και σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός πως ο Ντέιβιντ Μπλατ μεγάλωσε το ροτέισον. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Ολυμπιακός: Ευεργετικό το ροτέισον

Μεγάλη... ανάσα για τον Ολυμπιακό το "διπλό" επί της Μπούντουτσνοστ. Όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και αγωνιστικά. Παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης, έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί των πέντε συνεχόμενων ηττών και με την καταπληκτική του εμφάνιση έδειξε πως έχει ακόμη... παλμό.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση στο Μαυροβούνιο. Μπορεί ο αντίπαλος να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, αλλά στην έδρα του έχει κάνει "ζημιές" απέναντι σε ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Την είχαν ανάγκη μία τόσο καλή εμφάνιση οι "ερυθρόλευκοι". Τονώθηκε το ηθικό τους, ανέβηκε η αυτοπεποίθηση τους και θυμήθηκαν και πάλι στη πράξη το πόσο ωραίο μπάσκετ μπορούν να αποδώσουν.

Ένας Ολυμπιακός που βρήκε ρυθμό στην επίθεση που έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο και άγγιξε τους 90 πόντους, βελτιώνοντας τα ποσοστά του στα τρίποντα (12/24-50%). Μία ομάδα που έβγαλε φρεσκάδα και ενέργεια στο παρκέ, έχοντας καταπληκτική κυκλοφορία της μπάλας, η οποία και αποτυπώθηκε περίτρανα στις 26 ασίστ και στα μόλις 8 λάθη. Πλουραλισμός στην επίθεση, με πέντε παίκτες (Γουίλιαμς-Γκος, Τουπάν, Πρίντεζης, Βεζένκοφ, Μιλουτίνοφ).

Που οφείλονται όλα αυτά; Σε μεγάλο βαθμό στην απόφαση του Ντέιβιντ Μπλατ να μεγαλώσει το ροτέισον, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες, βάζοντας περισσότερους αθλητές του στην εξίσωση. Βρήκε ρόλο ο Τουπάν, ένιωσε και πάλι ενεργός ο Μάντζαρης, αξιοποιήθηκε περισσότερο ο Βεζένκοφ.

Είχε μεγάλη ανάγκη την επιστροφή στις υψηλού επιπέδου εμφανίσεις ο Γιώργος Πρίντεζης. Βελτίωσε τα ποσοστά του στην επίθεση, βρήκε και πάλι την επαφή του με το αντίπαλο καλάθι, ολοκληρώνοντας το ματς όντας ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 19 πόντους και 7/10 δίποντα. Δεν έσκασε ούτε ένα χαμόγελο, όχι μόνο μέσα στο ματς, αλλά ούτε και στις δηλώσεις του, γιατί ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως η ομάδα χρειάζεται διάρκεια και συνέπεια.

Ο Ολυμπιακός, πλέον, στρέφει το μυαλό του για τον "τελικό" της ερχόμενης εβδομάδας για την έκτη θέση. Εφόσον οι Πειραιώτες κερδίσουν την Αρμάνι στο Μιλάνο, θα αποκτήσουν προβάδισμα, καθώς αυτή την στιγμή οι δύο ομάδες ισοβαθμούν. Δεν έχει και διαφορά θα πείτε ορισμένοι αν τερματίσουν οι "ερυθρόλευκοι" 6οι ή 7οι, αλλά όσο συντομότερα εξασφαλίσεις την πρόκριση, τόσο το καλύτερο.