Χάκετ: «Πιστεύετε πως θα απέρριπτα πρόταση του Ολυμπιακού;»

Ο Ντάνιελ Χάκετ αγαπήθηκε από όλους στον Ολυμπιακό! Από τους συμπαίκτες του πρωτίστως, τους προπονητές και τους φιλάθλους. Στο ματς με την ΤΣΣΚΑ, για πολλοστή φορά από τότε που αποχώρησε λόγω του τραυματισμού του, ο κόσμος των «ερυθρόλευκων» του έδειξε πως δεν τον ξεχνά!

Χάκετ: «Πιστεύετε πως θα απέρριπτα πρόταση του Ολυμπιακού;»

Ο Ντάνιελ Χάκετ μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και απάντησε στην ερώτηση αν είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, πριν υπογράψει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας «Κατηγορηματικά όχι! Πιστεύετε πως θα την απέρριπτα; Όχι! Πιστεύετε πως θα υπέγραφα στην ΤΣΣΚΑ, αν είχα πρόταση από τον Ολυμπιακό;»

Αρχικά, ο Ιταλο-Αμερικανός γκαρντ εξήγησε για το πώς ήρθε η άνετη νίκη, έκτη διαδοχική, της ΤΣΣΚΑ στη Euroleague φέτος: «Κάναμε έναν εξαιρετικό αγώνα, ειδικά στο δεύτερο μέρος, όταν η άμυνά μας έγινε πιεστική και η κυκλοφορία της μπάλας έγινε γρήγορη ώστε να δημιουργήσουμε πλεονεκτήματα. "Χτίσαμε" πρωτοπορία με μεγάλη διαφορά, την οποία και διατηρήσαμε μέχρι τέλους. Είμαστε σε καλό momentum και συνεχίζουμε να παλεύουμε, καθώς στις πρώτες θέσεις είμαστε κοντά με άλλες ομάδες. Και τώρα μένουμε συγκεντρωμένοι για το επόμενο παιχνίδι μας».

Για την επιστροφή του στο γήπεδο που αγωνίστηκε από το 2015 έως το 2017, ο Ντάνιελ Χάκετ είπε: «Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να επιστρέφω στο ΣΕΦ, να συνομιλώ με τους φιλάθλους. Είχαμε "χτίσει" μια ξεχωριστή σχέση και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ».

Για την εμπειρία να αγωνίζεται στην ΤΣΣΚΑ, ο Χάκετ τόνισε: «Είναι ευλογία! Ευλογία! Να φοράω τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ, να έχω τη δυνατότητα να δουλεύω με τόσο μεγάλους παίκτες, όπως ο Νάντο (σ.σ. ντε Κολό), ο Κόρεϊ (Χίγκινς), ο Σέρχιο (Ροντρίγκεθ), με βοηθά να εξελίσσομαι και να βελτιώνομαι ο ίδιος ως παίκτης. Είμαι πολύ αφοσιωμένος, δουλεύω σκληρά, μένω συγκεντρωμένος με στόχο να γίνομαι όλο και καλύτερος».

Για τη συνεργασία του με τον Έλληνα τεχνικό της ομάδας της Μόσχας, Δημήτρη Ιτούδη, απάντησε: «Τι να πω για τον Δημήτρη Ιτούδη; Είναι ένας από τους προπονητές με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της Euroleague (σ.σ. μαζί με αυτούς που είχε ως βοηθός του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς). Είναι ένας ιδιαίτερα απαιτητικός προπονητής, σαφής και ξεκάθαρος ως προς το τι ζητά, αλλά και ως προς τις προπονητικές μεθόδους του. Είμαι χαρούμενος που δουλεύω υπό τις οδηγίες του».

Για το κρύο της Μόσχας είπε: «Είναι ΟΚ! Το αντιμετωπίζω. Ήμουν στο Μπάμπεργκ πέρυσι!» (γελάει)


Και στο τέλος, όταν ρωτήθηκε γιατί υπέγραψε στην ΤΣΣΚΑ και όχι στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι και αν τελικά δέχτηκε πρόταση από την ομάδα του Πειραιά, ο Ντάνιελ Χάκετ... έβγαλε συναίσθημα: «Κατηγορηματικά όχι! Πιστεύετε πως θα την απέρριπτα; Όχι! Πιστεύετε πως θα υπέγραφα στην ΤΣΣΚΑ, αν είχα πρόταση από τον Ολυμπιακό;»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ