Χάινς, Χάντερ, Χάκετ: Γιατί έφυγαν από τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ και εκεί θα τεθεί αντιμέτωπος απέναντι σε τρία πρώην μέλη της ομάδας του: Κάιλ Χάινς, Οθέλο Χάντερ και Ντάνιελ Χάκετ. Το fosonline.gr θυμάται τους λόγους που αποχώρησαν.

Χάινς, Χάντερ, Χάκετ: Γιατί έφυγαν από τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έχει αποτελέσει το μεγάλο πρόβλημα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα Final Four, με τους Ρώσους να μιλούν συχνά-πυκνά για... ψυχολογικό πρόβλημα τη ομάδας απέναντι στους Πειραιώτες. Δεν έχουν και άδικο. Ακόμη δεν μπορούν να "χωνέψουν" το πως έχασαν τον τίτλο στον τελικό του 2012 στην Κωνσταντινούπολη, όταν και τους "σκότωσε" το "πεταχτάρι" του Γιώργου Πρίντεζη, ενώ το 2013 στο Λονδίνο, το τότε συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ισοπέδωσε στον ημιτελικό το αντίστοιχο του Ετόρε Μεσίνα.

Στην "τετράδα" της Μαδρίτης το 2015, το εντυπωσιακό σόου του Βασίλη Σπανούλη, με τα μεγάλα και καθοριστικά σουτ στην τελευταία περίοδο, "εκτέλεσε" την ΤΣΣΚΑ, ενώ και το 2017 στον ημιτελικό, ο Ολυμπιακός άφησε και πάλι εκτός τελικού τους Ρώσους, σημειώνοντας μία ακόμη ανατροπή. Λογικό είναι, λοιπόν, η ομάδα της Μόσχας να θέλει να παίρνει και... κομμάτια των Πειραιωτών, παίκτες που πρωταγωνίστησαν και διέπρεψαν τα τελευταία χρόνια με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Στο παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Ολυμπιακός θα συναντήσει ως αντίπαλους τρεις πρώην παίκτες του! Τον Κάιλ Χάινς, ο οποίος είχε βασικό ρόλο στους επί δύο συναπτά έτη ευρωπαϊκούς τίτλους (2012-2013) των "ερυθρολεύκων". Τον Αμερικανό σέντερ, Οθέλο Χάντερ, ο οποίος έφτασε με τους Πειραιώτες στον τελικό του Final Four το 2015, κατακτώντας και δύο σερί πρωταθλήματα Ελλάδας με τον σύλλογο (2015-2016). Και φυσικά το νέο απόκτημα των Ρώσων, τον Ιταλό γκαρντ, Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος συνέβαλε στο πρωτάθλημα του 2016, χάνοντας όμως το Final Four του 2017 εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του. Ένας παίκτης που λατρεύτηκε από τους φιλάθλους του κλαμπ, αλλά η κατάσταση τους υγείας του και οι ενδοιασμοί που υπήρχαν για το κατά πόσο θα επέστρεφε σε καλή κατάσταση, τον έφεραν μακριά από το μεγάλο λιμάνι.

Οι λόγοι που είπαν "αντίο" στον Ολυμπιακό

Κάιλ Χάινς: Αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό σε μία ιστορική διετία (2011-2013) και είχε κομβικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στα δύο σερί πρωταθλήματα Ευρώπης που κατέκτησαν οι Πειραιώτες. Ένας απροσπέλαστος "βράχος" στην άμυνα με αστείρευτη ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Η «ασπίδα» του Βασίλη Σπανούλη, ο έξοχος παρτενέρ του στα πικ-εν-ρολ, ο οποίος και έκανε μόδα στην Ευρώπη τους undesized σέντερ. Τον Δεκέμβρη του 2012 είχε ζητήσει να ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιο του, κοντά στις 500.000 ευρώ. Η διοίκηση, όμως, έμεινε πιστή στο δόγμα "δεν ανανεώνουμε συμβόλαια πριν το καλοκαίρι" και την... πάτησε. Ακολούθως, ο σέντερ-δυναμίτης διέλυσε τους Ρώσους στον ημιτελικό του Final Four, κατέκτησε την EuroLeague στο Λονδίνο και εκτόξευσε τις μετοχές του, με τον εντυπωσιασμένο Αντρέι Βατούτιν την άνοιξη να του τάζει... χρυσάφι (πάνω από 1.000.000 ευρώ) για να τον πάρει μαζί του.

Παρά το γεγονός αυτό, ο Αμερικανός σέντερ ήθελε να παραμείνει στους "ερυθρόλευκους", ακόμη και με λιγότερα χρήματα. Ακολούθως, όμως, έγιναν λάθη στις διαπραγματεύσεις και από τις δύο πλευρές, κυρίευσαν οι εγωισμοί, με αποτέλεσμα ο αθλητής να μετακομίσει για την ΤΣΣΚΑ. Το γεγονός, βέβαια, στάθηκε αφορμή για να αλλάξουν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος την φιλοσοφία τους στο θέμα των συμβολαίων, καθώς ακολούθως ανανέωσαν πρόωρα εκείνα των Γιώργου Πρίντεζη, Βαγγέλη Μάντζαρη και Ματ Λοτζέσκι, δείχνοντας πως το... πάθημα έγινε μάθημα. Οι παλιοί, πάντως, στο μεγάλο λιμάνι, εύχονται ο Κάιλ Χάινς να μην είχε φύγει ποτέ από τον Πειραιά. Όχι μόνο από αγωνιστικής πλευράς, αλλά και από θέμα χαρακτήρα, καθώς είχε ταιριάξει απόλυτα στη νοοτροπία, αλλά και στο ομαδικό πνεύμα του Ολυμπιακού.

Οθέλο Χάντερ: Έμεινε για δύο χρόνια στον Ολυμπιακό (2014-2016), κατακτώντας ένα διαφορετικό back-to-back, εκείνο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παράλληλα, συμμετείχε και στον τελικό του Final Four στη Μαδρίτη. Ήταν κολόνα για τους Πειραιώτες κάτω από την ρακέτα και προσέφερε αρκετά κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, αλλά και στην επίθεση. Ήταν εξαιρετικός στις συνεργασίες πικ-εν-ρολ και έκανε θραύση με τα δυναμικά του χετζ-άουτ. Σαν χαρακτήρας ήταν πιο απόμακρος και λιγομίλητος σε σχέση με τον περισσότερο προσιτό και ευγενή Κάιλ Χάινς, αλλά στάθηκε 100% επαγγελματίας μέχρι το τελευταίο του δευτερόλεπτο στο μεγάλο λιμάνι.

Οι Πειραιώτες ούτε που... πρόλαβαν να του κάνουν πρόταση ανανέωσης το καλοκαίρι του 2016, καθώς πέρα από το γεγονός πως είχε ανεβάσει το κασέ του στα ύψη, είχε ήδη συμφωνήσει με την Ρεάλ Μαδρίτης. Βλέπετε, ήταν και από τους παίκτες που δεν είχαν ιδιαίτερη... υπομονή στις καθυστερήσεις των μισθών. Πάντως, στους τελικούς του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό, αν και είχε δώσει τα χέρια με τους Ισπανούς, προσέφερε τον καλύτερο του εαυτό, αγωνιζόμενος ακόμη και τραυματίας, γεγονός που του το αναγνώρισαν στον Ολυμπιακό. Ακολούθως αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του έναν-έναν στο νυχτερινό κέντρο που διασκέδασαν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου για την κατάκτηση του τίτλου, ύστερα από εκείνο το τρίποντο-μαχαιριά του Βασίλη Σπανούλη στο ΟΑΚΑ, το οποίο και θεωρεί ως την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του.

Ντάνιελ Χάκετ: Αγαπήθηκε από το φίλαθλο κοινό όπως και ο Κάιλ Χάινς. Ενδεχομένως και περισσότερο, καθώς ήταν πιο εξωστρεφής και εκδηλωτικός μέσα στο παρκέ. Βλέπετε έχει μεσογειακό ταπεραμέντο. Ο Ιταλός γκαρντ θα μπορούσε να είναι ακόμη στο ρόστερ του Ολυμπιακού, αλλά για όλα φταίει εκείνος ο τραυματισμός του στο ΣΕΦ στο παιχνίδι κόντρα στην Ούνικς Καζάν. Η διάγνωση έκανε λόγο για "απόσπαση του τένοντα του δικεφάλου μηριαίου και του ημιτενοντώδους από το ισχιακό κύρτωμα", με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά και την συμμετοχή του στο Final Four της Πόλης το 2017.

Το συμβόλαιο του το καλοκαίρι έληγε και στον Ολυμπιακό ήταν προβληματισμένοι για το αν θα έπρεπε να του ανανεώσουν. Ήταν ευχαριστημένοι από τον χαρακτήρα και την προσφορά του, αλλά είχαν ενδοιασμούς για την κατάσταση της υγείας του. Εδώ... φταίει και ο Πάτρικ Γιανγκ. Βλέπετε, μετά τον τραυματισμό του, ο Αμερικανός σέντερ δεν κατάφερε να επανέλθει στην επιθυμητή κατάσταση την επόμενη σεζόν, ήταν απογοητευτικός και όταν... έχεις καεί από τον χυλό, φυσάς και το γιαούρτι! Οι Πειραιώτες, λοιπόν, φοβούμενοι πως ο Ιταλός γκαρντ δεν θα επέστρεφε σε καλή κατάσταση, καθαρά για ιατρικούς λόγους (δεν ήθελαν νέα περίπτωση Γιανγκ), με... βαριά καρδιά του είπαν "αντίο". Ο άνθρωπος, βέβαια, επέστρεψε γερός και δυνατός, αλλά...