Παπανικολάου: «Kαθαρό μυαλό, ξεκάθαρες αποφάσεις και πάμε!»

Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε πως ο Ολυμπιακός έχει δουλέψει καλά αυτές τις μέρες και πρέπει να αντιδράσει στο παρκέ. Τι χρειάζεται; Καθαρό μυαλό και ξεκάθαρες αποφάσεις, ώστε η ομάδα να επιστρέψει εκεί που πρέπει.

Παπανικολάου: «Kαθαρό μυαλό, ξεκάθαρες αποφάσεις και πάμε!»

Για την αντίδραση που πρέπει να δείξει η ομάδα: «Πρέπει να αντιδράσουμε, πρέπει να έρθει αυτή η στιγμή και κόντρα σε μία τέτοια ομάδα είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να είμαστε επιθετικοί, ενεργητικοί, να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και να επιστρέψουμε στις νίκες και τα θετικά αποτελέσματα»

Για την κατάσταση της ομάδας κατά την διάρκεια της διακοπής: «Η αλήθεια είναι πως μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε πολύ καλά την περασμένη εβδομάδα. Κάναμε προπονήσεις σε μεγάλη ένταση, είμαστε φουλ συγκεντρωμένοι. Έγινε πάρα πολύ καλή δουλειά, αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα αν δεν το βγάλουμε στο γήπεδο».

Για το αν είναι έτοιμοι οι Έλληνες να κάνουν το κάτι παραπάνω: «Όλα τα παιδιά χρειάζονται, το άθλημα, καλώς ή κακώς είναι ομαδικό. Όλοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το καλύτερο δυνατό, για το καλό της ομάδας. Ας έρθει η νίκη και ας ξεχωρίσει ο οποιοσδήποτε, δεν νομίζω πως είναι αυτό που μετράει. Δεν θεωρώ πως κάποιος έχει περισσότερη θέληση ή θα προσπαθήσει να κάνει το κάτι παραπάνω από κάποιον άλλον. Θεωρώ πως όλα τα παιδιά θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και είμαι σίγουρος πως κάθε ένας είναι προετοιμασμένος στο μυαλό του για να μπει δυναμικά, με θέληση, με πάθος, για να βοηθήσει την ομάδα να κερδίσει».

Για την παρουσία του κόσμου: «Περιμένουμε το γήπεδο να είναι όπως πάντα, τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών, να μας στηρίξει. Το νιώθουμε, το βιώνουμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις την στήριξη του κόσμου, πόσο μάλλον όταν έχεις αρνητικά αποτελέσματα. Και εμείς από την πλευρά μας, πρέπει να ανταποδώσουμε όλη αυτή τη στήριξη και να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο».

Πόσο έχει επηρεάσει η ατυχία με τον Στρέλνιεκς: «Ο Γιάνις είναι ένα από τα βασικά μας γρανάζια και όταν αναγκάζεσαι να πορεύεσαι για σημαντικό διάστημα χωρίς αυτό, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός και το μπάσκετ. Πρέπει να συνεχίσουμε, να κοιτάμε μπροστά και όλοι μαζί να καλύψουμε το κενό. Έχουμε πάρα πολλούς αξιόλογους παίκτες που μπορούν να καλύψουν και την απουσία του Γιάνι και του καθενός από εμάς».

Για την επιθετική παραγωγικότητα που θα χρειαστεί απέναντι στην ΤΣΣΚΑ: «Δεν θεωρώ ότι η εικόνα μας στα τελευταία παιχνίδια είναι αυτή που μας αντιπροσωπεύει. Θεωρώ πως πρέπει να έχουμε πιο καθαρό μυαλό, να είμαστε πιο ξεκάθαροι στις αποφάσεις μας και να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις. Πιστεύω πως ήρθε η στιγμή να αλλάξει το τσιπάκι, να σηκώσουμε το κεφάλι, να κοιτάξουμε μπροστά και να επιστρέψουμε εκεί που είμαστε, στις εμφανίσεις που είχαμε πριν».