Ο Μπλατ ξέσπασε για τον τραυματισμό του Στρέλνιεκς: «Είναι τρομερά ανεύθυνο»

Άστραψε και βρόντηξε ο Ντέιβιντ Μπλατ για τον τραυματισμό του Γιάνις Στρέλνιεκς: «Αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι τι είδους σεβασμό και κατανόηση παίρνουν οι σύλλογοι από τις εθνικές ομάδες. Είναι τρομερά ανεύθυνο».

Ο Μπλατ ξέσπασε για τον τραυματισμό του Στρέλνιεκς: «Είναι τρομερά ανεύθυνο»

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς τραυματίστηκε με την εθνική του ομάδα, υπέστη θλάση και θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τον επόμενο ενάμιση μήνα. Ο Ντέιβιντ Μπλατ ρωτήθηκε για το θέμα και με την απάντηση του εξέφρασε την οργή του για το γεγονός, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου στο ΣΕΦ.

Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής για τον τραυματισμό του Γιάνις Στρέλνιεκς: «Έχω αναφερθεί πολλές φορές σε αυτό το θέμα. Είναι κάτι που επηρεάζει όλες τις ομάδες στην Ευρώπη και τώρα επηρεάζει εμάς. Αυτό που με ενοχλεί είναι πως έχουμε υπάρξει ανοιχτόμυαλοι για το θέμα και βοηθήσαμε τις εθνικές ομάδες. Δείξαμε κατανόηση, στείλαμε τους παίκτες μας. Βλέπουμε όμως αυτούς τους παίκτες να χρησιμοποιούνται 38-39 λεπτά, κάτι που δεν συμβαίνει στους συλλόγους τους.

Αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι τι είδους σεβασμό και κατανόηση παίρνουν οι σύλλογοι από τις εθνικές ομάδες. Είναι τρομερά ανεύθυνο. Είναι επικίνδυνο για την ομάδα και της κάνει κακό. Δεν μπορώ να κάνω κάτι, πέρα από το να πω ότι είναι άθλιο και όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν».

Για το παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δήλωσε: "Ανυπομονούμε για το παιχνίδι γήπεδό μας, στο οποίο επιστρέφουμε μετά από ένα μήνα και. Θα είναι ένα όμορφο παιχνίδι για τους φιλάθλους μας. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και νιώθουμε έτοιμοι. Είμαι ενθουσιασμένος που έχω την ευκαιρία να παίξουμε ένα τόσο υψηλού επιπέδου παιχνίδι μπροστά στους φιλάθλους μας. Η ΤΣΣΚΑ αποδεικνύει ότι είναι ομάδα υψηλού επιπέδου τα τελευταία χρόνια.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις όταν περνάς μία άσχημη περίοδο είναι να νικήσεις. Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι παίζαμε εμείς τόσο άσχημα, όσο ότι απλώς οι άλλες ομάδες έπαιζαν καλύτερα. Παίξαμε δύσκολα ματς, κυρίως εκτός έδρας. Πρέπει να ανακάμψουμε και να μείνουμε πιστοί στις αρχές μας".

Για το ενδεχόμενο ενίσχυσης, με την περίπτωση του Θαντ ΜακΦάντεν: "Δεν ήταν ποτέ στο μυαλό μας. Ήταν δική σας σκέψη (σ.σ των δημοσιογράφων). Καμία φορά σκέφτομαι ότι οι καλύτεροι φίλοι των ατζέντηδων είναι τα ΜΜΕ και θα πρέπει να σκεφτείτε καλύτερα ποιοι θα είναι οι φίλοι σας".

Για το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας: «Σουτάρουμε πολύ φτωχά τον τελευταίο μήνα. Ίσως έχει να κάνει με το ότι δεν παίζαμε στην έδρα μας, ή με άλλους παράγοντες. Τίποτα από αυτά δεν είναι σημαντικό. Πρέπει να σουτάρουμε».