Εφές - Ολυμπιακός: Ματς-τελικός

Ο Ολυμπιακός καλείται να αφήσει στην άκρη τα εξωαγωνιστικά ζητήματα και να συγκεντρωθεί στο μπάσκετ. Έρχεται ματς-τελικός κόντρα στην Αναντολού Εφές για την τέταρτη θέση.

Εφές - Ολυμπιακός: Ματς-τελικός

Με τις τρεις σερί ήττες του στην Ευρώπη, έχοντας χάσει από Φενέρμπαχτσε, Μπαρτσελόνα (στο ΣΕΦ) και Μακάμπι, ο Ολυμπιακός έχει χάσει έδαφος για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης. Πλέον, οι Πειραιώτες βρίσκονται στην έκτη, έχοντας ρεκόρ 12-10. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στη πέμπτη με 13-9 (υπερτερεί και στην ισοβαθμία), ενώ στη πολυπόθητη τέταρτη βρίσκεται η Αναντολού Εφές με 14-8.

Η τουρκική ομάδα, μάλιστα, είναι ο ερχόμενος αντίπαλος των "ερυθρολεύκων". Οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν την Πέμπτη (21/2) το βράδυ (19:30) στην Κωνσταντινούπολη, σε ένα ματς που χαρακτηρίζεται τελικός! Αν ο Ολυμπιακός θέλει να παραμείνει ζωντανός το κυνήγι για το πλεονέκτημα έδρας ενόψει playoffs η νίκη είναι μονόδρομος! Σε αντίθετη περίπτωση, όχι μόνο θα χάσει τις ελπίδες του για την τέταρτη θέση, αλλά θα απομακρυνθεί ακόμη και για την πέμπτη.

Είναι γεγονός πως ο Ολυμπιακός αυτή την περίοδο δε βρίσκεται στη καλύτερη δυνατή κατάσταση. Όχι μόνο επειδή τις τελευταίες μέρες έχει αναλωθεί με εξωαγωνιστικά θέματα (με διαρροές στα αποδυτήρια και με την διαιτησία, όντας σε πόλεμο με την ΕΟΚ), αλλά και γιατί από αγωνιστικής πλευράς η ομάδα βρίσκεται σε πτώση. Διανύει ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, τη χειρότερη μάλιστα στιγμή, σε ένα μήνα που κρίνονται πολλά. Πέρα από τις τρεις σερί ήττες, είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτά τα παιχνίδια, ο μέσος όρος στην επίθεση των "ερυθρολεύκων" έχει πέσει στους 64.6 πόντους.

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί κόντρα στην Εφές χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ταλαιπωρείται με τραυματισμό στη κνήμη. Πλέον, καλούνται να βγουν μπροστά οι Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και Γιάνις Στρέλνιεκς. Ο Μπριάντε Γουέμπερ ετοιμάζεται για το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του. Ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός γκαρντ θα αναλάβει τον ρόλο του «εξολοθρευτή», έχοντας στόχο να περάσει... χειροπέδες στους Βασίλιε Μίτσιτς και Ροντρίγκ Μπομπουά.