Αταμάν: «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου»

Ο Εργκίν Αταμάν σχολίασε την δύσκολη αναμέτρηση της Αναντολού Εφές με τον Ολυμπιακό (21/2,19:30) στην Κωνσταντινούπολη για την 23η αγωνιστική της Euroleague.

Αταμάν: «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου»

Ο Εργκίν Αταμάν δεν έχει ξεχάσει την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου της Euroleague. O προπονητής της -τέταρτης στον βαθμολογικό πίνακα- Αναντολού Εφές ζήτησε νίκη από τους παίκτες του μέσα στην Κωνσταντινούπολη, στον «τελικό» με την ομάδα του Πειραιά, παιχνίδι που είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη (21/2, 19:30), στο «Σινάν Ερντέμ».

«Προερχόμαστε από μία κουραστική εβδομάδα, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, για το Κύπελλο Τουρκίας. Οι Μίτσιτς και Μόερμαν ακολουθούν θεραπευτική αγωγή, ενώ κάποιοι από τους παίκτες μας αγωνίζονται με τις εθνικές ομάδες τους. Δεν θα είμαστε σε θέση να προετοιμαστούμε πλήρεις για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, αν και βρισκόμαστε στην πιο σημαντική περίοδο της Euroleague. Κάθε αγώνας πλέον στην κανονική περίοδο είναι τελικός! Ο Ολυμπιακός είναι ιδιαίτερα έμπειρη και υψηλού επιπέδου ομάδα. Σέβομαι ιδιαίτερα τον Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Ολυμπιακός είναι αντίπαλός μας στη μάχη για παρουσία στην προνομιούχο τετράδα που δίνει πλεονέκτημα στα πλέι-οφ. Ηττηθήκαμε στην Αθήνα και το ΣΕΦ πριν δύο μήνες και τώρα πρέπει να νικήσουμε σε αυτό το παιχνίδι με την υποστήριξη των φιλάθλων μας».

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Μπράιαντ Ντάνστον, δήλωσε για την αναμέτρηση με την ομάδα του Πειραιά: «Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι σημαντικό. Και οι δύο ομάδες έχουν ξεκάθαρο κίνητρο. Πρέπει να ματσάρουμε την αθλητικότητά τους από το ξεκίνημα του αγώνα, επειδή παραδοσιακά παίζουν με αυτό το στιλ παιχνιδιού. Εάν μπορούμε να γυρίσουμε την μπάλα και να επιτεθούμε με πολλές επιλογές, θα τους βάλουμε δύσκολα. Σίγουρα ο κόσμος θα μας δώσει την επιπλέον ώθηση που χρειαζόμαστε».