H EuroLeague πήρε θέση για το Μπαρτσελόνα - Ζαλγκίρις

Επίσημη θέση πήρε η EuroLeague, για τις δύο επίμαχες φάσεις στο Μπαρτσελόνα - Ζαλγκίρις. Εξήγησε και την απόφαση για το no call στα τελευταία λεπτά.

H EuroLeague πήρε θέση για το Μπαρτσελόνα - Ζαλγκίρις

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Ζαλγκίρις στην Βαρκελώνη με 78-72, με τους "πράσινους", όμως, να έχουν έντονα παράπονα. Κυρίως για δύο φάσεις στα τελευταία δύο λεπτά με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό σέντερ, Μπράντον Ντέιβις.

Η θέση της EuroLeague είναι η εξής:

«Σχετικά με ένα no call στην τέταρτη περίοδο του ματς Μπαρτσελόνα - Ζαλγκίρις Κάουνας στις 7 Φεβρουαρίου 2019, η θέση της Euroleague είναι:

Στο τέταρτο δεκάλεπτο 1:57 πριν τη λήξη του ματς, ο Εντγκάρας Ουλάνοβας της Ζαλγκίρις αστόχησε. Ο Ντέιβις πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και του έγινε φάουλ στο αριστερό χέρι από τον Πάνγκος της Μπαρτσελόνα. Το μη σφύριγμα ήταν λανθασμένο και έπρεπε να χρεωθεί φάουλ ο Πάνγκος και να πάρει δύο ελεύθερες βολές ο Ντέιβις, αφού η Μπαρτσελόνα είχε συμπληρώσει τα πέντε ομαδικά φάουλ.

Μετά από αυτή τη φάση, ο Μπράντον Ντέιβις πήγε να καρφώσει και ο Άνταμ Χάνγκα του έκανε φάουλ στο δεξί χέρι. Και αυτό ήταν ένα λανθασμένο μη σφύριγμα και θα έπρεπε να χρεωθεί προσωπικό φάουλ στον Άνταμ Χάνγκα. Ο Μπράντον Ντέιβις έπρεπε να εκτελέσει δύο ελεύθερες βολές».