Σφαιρόπουλος: «Δεν ξεχνώ τα υπέροχα χρόνια στον Ολυμπιακό»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως δεν ξεχνά τα υπέροχα χρόνια στον Ολυμπιακό και επεσήμανε πως θα πρέπει να αφήσει στην άκρη το συναίσθημα, καθώς η Μακάμπι θέλει τη νίκη. 

Σφαιρόπουλος: «Δεν ξεχνώ τα υπέροχα χρόνια στον Ολυμπιακό»

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ και οι Πειραιώτες θα τεθούν αντιμέτωποι απέναντι στον πρώην προπονητή της ομάδας, Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο Έλληνας κόουτς στις δηλώσεις του στάθηκε στα συναισθήματα του πριν το παιχνίδι: «Eίναι λογικό να υπάρχουν συναισθήματα, αλλά όταν προετοιμάζεις την ομάδα σου επικεντρώνεσαι στην επαγγελματική σου πλευρά. Θέλεις να βοηθήσεις την ομάδα σου να κερδίσει. Εγώ είμαι αφοσιωμένος στη Μακάμπι, αυτή είναι η ομάδα μου.

Δεν ξεχνώ τα υπέροχα χρόνια στον Ολυμπιακό, αλλά πρέπει να αφήσω στην άκρη το συναίσθημα και αυτό θα κάνω. Ήμουν στον Ολυμπιακό για τέσσερα χρόνια και καταφέραμε πολλά πράγματα, κερδίσαμε δύο φορές σερί το πρωτάθλημα και παίξαμε σε δύο τελικούς, όμως τώρα είμαι στη Μακάμπι και είναι περήφανος και χαρούμενος γι’ αυτό».

Για την σημασία της αναμέτρησης: «Είναι ένα ακόμη σημαντικό ματς, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Όλοι ξέρουν πόση ποιότητα έχει ο Ολυμπιακός, διαθέτει παίκτες υψηλού επιπέδου και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να παίξουμε έξυπνα και να είμαστε δυνατοί στην άμυνα. Είναι καλό που το γήπεδο θα είναι γεμάτο και περιμένουμε από τον κόσμο να μας βοηθήσει να πάρουμε μια μεγάλη νίκη».

Για την ποιότητα και το επίπεδο του Βασίλη Σπανούλη: «Επιτρέψτε μου να μην απαντήσω σε τέτοιες ερωτήσεις από σεβασμό προς τους παίκτες. Όταν μιλάω για έναν παλιό μου παίκτη δεν είναι καλό για τους τωρινούς μου παίκτες. Σέβομαι τον Βασίλη, αλλά πριν τον αγώνα εστιάζω στο πώς θα εμφανιστούν οι δικοί μου παίκτες στον αγώνα».

Για το γεγονός πως θα αντιμετωπίσει τον Ντέιβιντ Μπλατ, πρώην κόουτς της Μακάμπι, δήλωσε: «Είναι ένας θρύλος για τη Μακάμπι, αλλά και οπουδήποτε εργάστηκε. Όμως το παιχνίδι δεν είναι μεταξύ μας, αλλά ανάμεσα στη Μακάμπι και τον Ολυμπιακό. Οι ομάδες είναι για πάντα, οι προπονητές κάποια στιγμή φεύγουν».

Για την αμυντική λειτουργία της Μακάμπι, σχολίασε: «Είναι το βασικό μας πρόβλημα τελευταία. Πρέπει να βελτιωθούμε και σε αυτό εστιάζουμε. Στα τρία τελευταία ματς οι αντίπαλοι έβαλαν 100 πόντους. Είναι σημαντικό να ελέγξουμε το ρυθμό μέσω καλής άμυνας και ριμπάουντ».