Παπανικολάου: «Μας ξέρει και τον ξέρουμε τον Σφαιρόπουλο»

Ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε πως είναι έτοιμος να παίξει κόντρα στην Μακάμπι, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός πως οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν κόντρα σε έναν προπονητή που τους γνωρίζει αρκετά καλά. 

Παπανικολάου: «Μας ξέρει και τον ξέρουμε τον Σφαιρόπουλο»

Λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για το Τελ Αβίβ, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στη κάμερα της NOVA για την αναμέτρηση της Πέμπτης (7/2) κόντρα στη Μακάμπι.

Για το αν θεωρεί πως είναι πρόβλημα για τον Ολυμπιακό το γεγονός πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος γνωρίζει αρκετά καλά την ομάδα: Κοιτάξτε, το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό, πάνω-κάτω όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και ξέρει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Θέλω να πω για παράδειγμα πως ξέρουμε πως θέλει να παίζει ο κόουτς Λάσο της με την Ρεάλ, όπως και ξέρουμε πως θέλει να παίξει και ο κόουτς Ομπράντοβιτς με την Φενέρμπαχτσε. Δεν υπάρχουν, λοιπόν, ιδιαίτερα μυστικά σε αυτό το επίπεδο. Εννοείται πως ο κόουτς Σφαιρόπουλος μας γνωρίζει σαν ομάδα. Άλλωστε πέρασε τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό. Τον ξέρουμε όμως και εμείς και από εκεί και πέρα θα παλέψει ο καθένας μέσα στο γήπεδο για να πάρει τη νίκη.

Για την κατάσταση του, καθώς ταλαιπωρήθηκε με τον τραυματισμό στο γόνατο: «Είμαι αρκετά καλά, νιώθω καλύτερα, η κατάσταση μου έχει βελτιωθεί. Είμαι βέβαια με μόλις μία προπόνηση, αλλά νιώθω έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα.

Για την κατάσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ σαν αντίπαλο: «Βλέπουμε ξεκάθαρα πως η Μακάμπι Τελ Αβίβ βρίσκεται σε ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα. Έχει αλλάξει το πρόσωπο της προς το καλύτερο, ειδικά με την έλευεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ο κόουτς της έχω δώσει ώθηση και έχει βελτιωθεί σαν σύνολο. Προέρχεται από ήττα η Μακάμπι, αλλά γνωρίζοντας καλά τον τρόπο που δουλεύει ο κόουτς Σφαιρόπουλος, είμαι σίγουρος πως μέσα στην εβδομάδα οι παίκτες της Μακάμπι θα δούλεψαν περισσότερο και πιο σκληρά ώστε να προσπαθήσουν να αντιδράσουν. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε 100% προετοιμασμένοι.

Για τον φετινό ανταγωνισμό στην EuroLeague: «Βλέπουμε πως όλες οι ομάδες στη κατάταξη είναι πάνω-κάτω κοντά. Με δύο νίκες ή με δύο ήττες, μπρείς να βρεθείς από το πλεονέκτημα έδρας έως και το να μείνεις εκτός playoffs. Χρειάζεται προσοχή. Βρισκόμαστε όμως στο τελευταίο σπριντ, το οποίο και είναι το πιο σημαντικό. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε μαχητικοί για να δούμε στο τέλος που μπορούμε να φτάσουμε».

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Μπριάντε Γουέμπερ, ο οποίος και ανακοινώθηκε: «Αυτή την στιγμή έχουμε μπροστά μας ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Θα συμφωνήσω με τον κόουτς Μπλατ λοιπόν πως δεν μπορούμε και δεν έχουμε τον χρόνο να αναλύσουμε τον παίκτη. Μετά την Μακάμπι να μιλήσουμε για αυτό. Από εκεί και πέρα καλώς ήρθε ο παίκτης, με χαρά θα τον υποδεχτούμε και ελπίζουμε να μας βοηθήσει. Χαρά μας που θα τον έχουμε κοντά μας».