Αλήθεια, τι γίνεται με τους ψηλούς στον Ολυμπιακό;

Όλοι στέκονται στην ανάγκη απόκτησης ενός γκαρντ, την ώρα που οι πύργοι του Ολυμπιακού Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης…φωνάζουν πως έχουν ανάγκη από συμπαράσταση στα δύσκολα.

Αλήθεια, τι γίνεται με τους ψηλούς στον Ολυμπιακό;

Εδώ και καιρό ακούγεται – ιδίως ύστερα από ήττες – η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ρόστερ του Ολυμπιακού με έναν γκαρντ. Έναν παίκτη κοντό που θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά και να δώσει το κάτι παραπάνω σε άμυνα και επίθεση. Έναν Πιέρια Χένρι για παράδειγμα. Τον Αμερικάνο, ο οποίος το καλοκαίρι βρέθηκε τόσο κοντά στον Πειραιά αλλά τελικά κατέληξε στη Ρωσία και την Ούνιξ Καζάν.

Και κάπου εκεί ενδεχομένως να… χάλασε και το σχέδιο που είχε στο μυαλό του ο Ντέιβιντ Μπλατ για τον φετινό Ολυμπιακό. Τώρα εάν θα μπορέσει μέσα στο Φλεβάρη ο κόουτς του Ολυμπιακού να βρει έναν άλλο Χένρι, ο οποίος θα «κουμπώσει» και γρήγορα στην ομάδα, δεν μένει παρά να περιμένουμε για να το μάθουμε.

Η ουσία είναι πως την ώρα που όλος ο κόσμος στέκεται στον γκαρντ που θα έρθει, κανείς δεν ασχολείται με τους πύργους του Θρύλου. Τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη. Ο πρώτος έχει…σκάσει αφού παίζει ακόμη και με το νεοφώτιστο Χολαργό 37 λεπτά (!) ενώ και ο καλύτερος Ευρωπαίος πάουερ φόργουορντ της τελευταίος δεκαετίας δεν είναι στα καλύτερά του και είναι λογικό.

Όσοι βρέθηκαν στο ΣΕΦ και είδαν το πώς αντιμετωπίζονται οι δυο ψηλοί του Ολυμπιακού καταλαβαίνουν τι εννοούμε. «Ξύλο, ξύλο, ξύλο» και την ώρα που φτάνει η ώρα της βολής ύστερα από ένα κερδισμένο φάουλ ο Πρίντεζης δεν… βλέπει μπροστά του και η μπάλα στο σίδερο.

Ο σπουδαίος Έλληνας φόργουορντ, θύμισε τον Πρίντεζη της σεζόν 2016-17. Μετά την υπερπροσπάθεια στα πλέι οφ με την Εφές και την πρόκριση με 3-2 νίκες, το φάιναλ φορ που ακολούθησε στην Πόλη και την ήττα από τη γηπεδούχο Φενέρ, έφτασαν οι τελικοί των πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό για το ελληνικό πρωτάθλημα. Μια πεντάδα αγώνων που ήρθε και έδεσε στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου για τον «σκασμένο» Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος στην πέμπτη αναμέτρηση στο ΣΕΦ δεν μπορούσε να τελειώσει ιδανικά μια φάση.

Κάτι ανάλογο συνέβη στο ματς της Πέμπτης όπου ο Σβέτισλαβ Πέσιτς έριξε στη… μάχη όλα του τα όπλα πάνω σε Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ με ξεκάθαρο στόχο. Μη βάλουν τη μπάλα στο πλεκτό. Δεν είναι τυχαίο πως στο πρώτο δεκάλεπτο και οι δυο ψηλοί δεν σκόραραν. Μάλιστα ο Μιλουτίνοφ δεν είχε ούτε σουτ (!) ενώ ο Πρίντεζης είχε μόλις 0/2 προσπάθειες.

Εκτός από το θέμα στα γκαρντ λοιπόν, υπάρχει και ένα ζήτημα στους ψηλούς που καλείται να διαχειριστεί ο κόουτς Ντέιβιντ Μπλατ. Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες της ομάδας και το πώς θα την οδηγήσει και πάλι στο νικηφόρο δρόμο. Πάντως την Πέμπτη το βράδυ προσπάθησε σε αρκετές περιπτώσεις να αφυπνίσει τον Λε Ντέι…