Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 55-76: Ο Ολυμπιακός είχε λιγότερα τρίποντα από τον Σίνγκλετον

Ο Ολυμπιακός ήταν εκνευριστικά άστοχος στο αποψινό παιχνίδι κόντρα στη Μπαρτσελόνα πραγματοποιώντας μία από της χειρότερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών.

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 55-76: Ο Ολυμπιακός είχε λιγότερα τρίποντα από τον Σίνγκλετον

Ο Ολυμπιακός γνώρισε μία αρκετά κακή ήττα κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Οι Ερυθρόλευκοι πέραν από το βαθμολογικό ενδιαφέρον (πλέον βρίσκονται στην θέση της βαθμολογίας) φάνηκε να έχασαν και ένα στοιχείο που τους χαρακτήριζε τη φετινή σεζόν: Την επιθετική συνέπεια εντός έδρας.

Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν αρκετά πιο κάτω από τα φετινά στάνταρ τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα τρίποντα όπου σημείωσε συνολικά 4/23 ενώ ο Σίνγκλετον από μόνος του είχε 5/8. Το 17.4 % επίσης είναι το... μισό από το ποσοστό του μέχρι στιγμής (38.2%) ενώ αποτελεί και τη χειρότερη φετινή επίδοση από τα 6,75.

Ένα ακόμη στατιστικό θα έπρεπε να ξενίζει είναι αυτό των ελευθέρων βολών. Σίγουρα οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ δεν θεωρούνται από τις καλύτερες ομάδες στο συγκεκριμένο τομέα. Ωστόσο το φετινό 74% δεν δικαιολογεί το αποψινό...59.1%.

Γενικά ο Ολυμπιακός αποτέλεσε μία άλλη ομάδα απόψε στο ΣΕΦ. Χαρακτηριστικό στοιχείο που δείχνει την αλλοίωση του παιχνιδιού των Ερυθρολεύκων είναι αυτό της δημιουργίας. Μία ομάδα που μπήκε στο γήπεδο με μέσο όρο 19.1 πρώτες πάσες σε καλάθι τελείωσε το παιχνίδι μοιράζοντας μόλις 11. Την ίδια στιγμή βέβαια τα λάθη... άκμασαν. Ο Ισραηλινός τεχνικός είδε την ομάδα του να αριθμεί περισσότερα λάθη (12) από ασίστ (11) σε μία βραδιά όπου τίποτα δεν πήγαινε καλά στα έμπροσθεν.

Φυσικά ο στατιστικός παράγοντας που έκανε τη πιο αθόρυβη διαφορά ήταν τα ριμπάουντ. Οι δύο ομάδες αποτελούν κατά σειρά την πρώτη και τη δεύτερη καλύτερη ομάδα στα συνολικά ριμπάουντ με τους Πειραιώτες να είναι πρώτοι με 35,48 και τους Καταλανούς να έρχονται δεύτεροι με 35,1. Απόψε βέβαια μία ομάδα υπήρξε και σε αυτόν το τομέα. Και δεν είναι τόσο τα αμυντικά ριμπάουντ όπου υπήρξε διαφορά μόλις δύο "σκουπιδιών" (24 αντί 26) όσο στα επιθετικά όπου οι Μπλαουγκράνα πλήρωσαν τον Ολυμπιακό με το ίδιο νόμισμα. Με τα 14 επιθετικά ριμπάουντ η ομάδα του Πέσιτς μάζεψε τα διπλάσια από αυτή του Μπλατ που έμεινε μόλις στα 7.