Και τώρα τρέχει: Έρχεται κρίσιμος Φλεβάρης για τον Ολυμπιακό!

Άθλιο πρώτο δεκάλεπτο, "βαριά" ήττα, με τον Ολυμπιακό να χάνει και τη διαφορά. Και ο Φλεβάρης που έρχεται είναι "καυτός". Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Και τώρα τρέχει: Έρχεται κρίσιμος Φλεβάρης για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη κόντρα στη Μπαρτσελόνα, τόσο για να αφήσει πίσω τους Καταλανούς στην έκτη θέση, όσο και για να παραμείνει ψηλά στη διεκδίκηση για την τέταρτη θέση. Σε ένα ματς όμως που υπήρχε ένα μεγάλο "πρέπει", οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν φανερά ανέτοιμοι, αλλά και κατώτεροι των περιστάσεων. Όχι μόνο ηττήθηκαν, αλλά έχασαΝ και την διαφορά, με αποτέλεσμα, πλέον οι "μπλαουγκράνα" να τους βάλουν από κάτω τους, ανεβαίνοντας στην πέμπτη. Η... ζημιά έγινε διπλή.

Οι "ερυθρόλευκοι", πλέον, βρίσκονται στην έκτη θέση και σε καμία περίπτωση δεν κρατούν την τύχη στα χέρια τους για το πλεονέκτημα έδρας. Πλέον, πέρα από το γεγονός πως θα θέλουν νίκες, θα περιμένουν και να... γκελάρουν Μπαρτσελόνα και Εφές.

Τίποτα δεν κύλησε καλά για τον Ολυμπιακό. Φάνηκε από το πρώτο δεκάλεπτο το κακό βράδυ των "ερυθρολεύκων", στο οποίο βρέθηκαν να χάνουν με το ντροπιαστικό σκορ 6-27. Νωθρότητα, αδυναμίες στην άμυνα, άστοχα σουτ, νευρικότητα στις αποφάσεις και πρόβλημα στη δημιουργία, μη καταφέρνοντας να αξιοποιήσουν τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Σέρβος σέντερ δεν μπόρεσε να πάρει πάνω του ούτε ένα σουτ σε αυτό το διάστημα.

Ένα 15-0 σερί στη δεύτερη περίοδο ήταν ό,τι περισσότερο μπρούσαν να κάνουν οι Πειραιώτες στο ματς, πλησιάζοντας στο σκορ σε 21-27. Από και έπειτα, η Μπαρτσελόνα συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό από την αρχή έως και το τέλος της αναμέτρησης. Στη τελευταία περίοδο, μάλιστα, αυτό που ενόχλησε, ήταν πως οι "ερυθρόλευκοι" παράτησαν το παιχνίδι, μη έχοντας δυνάμεις και ενέργεια, καθώς τους είχε καταβάλει η απογοήτευση. Το εκμεταλλεύτηκαν αυτό και οι Καταλανοί, φέρνοντας την διαφορά στο +20.

Τα ποσοστά ευστοχίας του Ολυμπιακού σε τρίποντα και βολές ήταν τουλάχιστον απογοητευτικά και απαγορευτικά αν θέλεις να βγεις νικητής σε ένα τόσο σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι. Όταν έχεις 17% στα τρίποντα (4/23) και 59% στις βολές (13/22), συν αρνητικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (11/12), δεν μπορείς να κερδίσεις. Δεύτερο σερί κακό παιχνίδι από τον Γιώργο Πρίντεζη που ψάχνει τον καλό ευατό του, ενώ φάνηκε πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Κώστα Παπανικολάου. Έπαιξε μόλις 2 λεπτά (καθώς είναι ανέτοιμος) και οι "ερυθρόλευκοι" στερήθηκαν την πληθωρικότητα που μπορεί να δώσει στην ομάδα με την ενεργή παρουσία του στο παρκέ.

Πλέον, ο Ιανουάριος ολοκληρώθηκε και ο Ολυμπιακός μπαίνει σε έναν Φλεβάρη που είναι... φωτιά. Δώστε προσοχή. Την επόμενη αγωνιστική (7 Φεβρουαρίου) θα δώσει μία ζόρικη αναμέτρηση στο Ισραήλ κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ένας αντίπαλος που είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένος το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας μεγάλες νίκες, έχοντας, πλέον, βλέψεις και για οκτάδα.

Στη συνέχεια, στις 13 Φεβρουαρίου, υπάρχει το νοκ-άουτ ματς Κυπέλλου (για την ημιτελική φάση) στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό και μετά ο «τελικός» με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη, στις 21 του ίδιου μήνα. Το αποτέλεσμα του αγώνα στη Τουρκία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το ποια από τις δύο ομάδες θα έχει τον πρώτο λόγο για την τέταρτη θέση στη κατάταξη της EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, καλείται να αντιδράσει, να δείξει χαρακτήρα, αλλά και νοοτροπία νικητή, σε ένα κρίσιμο διάστημα, ώστε να παραμείνει ζωντανός, αλλά και μέσα στους στόχους του. Ο καθένας, πλέον, καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του, να βγει μπροστά και να δώσει το κάτι παραπάνω. Τα περιθώρια στενεύουν, όχι μόνο από αγωνιστικής πλευράς, αλλά και από θέμα ενίσχυσης, καθώς οι Πειραιώτες ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει σε γκαρντ, αν και μπήκε Φλεβάρης...