Το θέμα του ΛεΝτέι με την πάσα

Ο ΛεΝτέι έχει δώσει μόλις 7 ασίστ σε 20 ματς στην Ευρώπη, τη στιγμή που ο Πρίντεζης αριθμεί 29 και ο Μιλουτίνοφ 26. Εκείνοι δίνουν την μπάλα όποτε κλείνονται. Ο Αμερικανός τον... χαβά του. 

Το θέμα του ΛεΝτέι με την πάσα

Ο Ζακ ΛεΝτέι κόντρα στη Κύμη σημείωσε 20 πόντους, έχοντας 9/11 δίποντα, συν 7 ριμπάουντ, δείχνοντας για ακόμη μία φορά έμπρακτα την έφεση που έχει στην επίθεση. Για την ικανότητα του στο σκοράρισμα, άλλωστε, δεν τον αμφισβήτησε κανείς. Έχει κινήσεις κοντά στο καλάθι, καλό σουτάκι από μέση απόσταση και μπορεί να τελειώσεις τις φάσεις… χορεύοντας στον αέρα.

Παράλληλα, είναι πάντα σε εγρήγορση ώστε να σκοράρει με δεύτερες προσπάθειες, ύστερα από τα άστοχα σουτ των συμπαικτών του, έχοντας πάντα το μυαλό του στο επιθετικό ριμπάουντ, στο οποίο και έχει έφεση. Μάλιστα, για πρωτάρης στην EuroLeague τα πηγαίνει μέχρι στιγμής περίφημα (10.3 πόντοι, 59.8% δίποντα, 4.4 ριμπάουντ).

To ελάττωμα που αντί να μειώνεται, αυξάνεται

Έχει όμως ένα μεγάλο ελάττωμα, το οποίο όσο περνά ο καιρός αντί να μειώνεται, αυξάνεται. Δεν πασάρει! Αν παρακολουθήσετε προσεκτικά το παιχνίδι του, όποτε γίνεται δέκτης της μπάλας μέσα στη ρακέτα, το μυαλό του είναι αποκλειστικά στο πως θα σκοράρει. Μπορεί να είναι κλεισμένος ακόμη και από δύο παίκτες, αλλά τους συμπαίκτες του δεν θα τους κοιτάξει. Το μυαλό του θα παραμείνει στο πως θα καταφέρει να σουτάρει, ακόμη και υπό δυσμενείς συνθήκες.

Πρίντεζης-Μιλουτίνοφ βλέπουν συμπαίκτες: Εκείνος όχι!

Και αυτό σε μεγάλη αντίθεση με τους άλλους δύο ψηλούς του Ολυμπιακού, τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Αμφότεροι, κάθε φορά που θα δεχτούν δεύτερο παίκτη πάνω τους, θα ψάξουν την πάσα ή τον ελεύθερο συμπαίκτη τους. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ, όμως, αυτό δεν το κάνει, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να παίρνει πάνω του φάσεις… τραβηγμένες από τα μαλλιά και να υποπίπτει σε λάθη.

Ορισμένες φορές ο Ζακ ΛεΝτέι δείχνει στοιχεία ατομιστή. Σαν να παίζει πρώτα για τα νούμερα του και μετά για την ομάδα και αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο. Είναι αρκετές οι φάσεις που όταν δέχεται την μπάλα, κατεβάζει το κεφάλι κάτω, ντριμπλάρει και όταν κλείνεται κοιτάζει μόνο το που βρίσκεται το καλάθι. Σε συμπαίκτη του, ούτε… βλέφαρο.

Στα τελευταία 7 ματς του Ολυμπιακού δεν έχει δώσει ούτε μία ασίστ

Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία 7 ματς του Ολυμπιακού στην Ευρώπη (Γκραν Κανάρια, Νταρουσάφακα, Παναθηναϊκός, Μπασκόνια, Ρεάλ Μαδρίτης, Χίμκι, Φενέρμπαχτσε) δεν έχει δώσει ούτε μία ασίστ, έχοντας μέσο όρο συνολικά 0.4 τελικές πάσες στην EuroLeague.

Συνολικά, σε 20 ματς, ο Ζακ Λεντέι έχει δώσει μόλις 7 τελικές πάσες. Για να καταλάβετε την διαφορά, σε αυτό το διάστημα, ο Γιώργος Πρίντεζης έχει ήδη μοιράσει 29 και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ 26, ενώ ακόμη και ο Γιώργος Μπόγρης, που έχει το ¼ του χρόνου συμμετοχής του Αμερικανού φόργουορντ/σέντερ, έχει μοιράσει 6 ασίστ.