Οι ψηλοί οδηγούν τον Ολυμπιακό στην Euroleague (pics)

Νίκολα Μιλουτίνοφ, Γιώργος Πρίντεζης και Ζακ ΛεΝτέι, είναι οι τρεις κορυφαίοι παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι και τον οδηγούν φέτος στην Ευρώπη. Κάνει... θραύση ο Σέρβος σέντερ.

Οι ψηλοί οδηγούν τον Ολυμπιακό στην Euroleague (pics)

Τρεις είναι οι μόνοι παίκτες του Ολυμπιακού στην τρέχουσα σεζόν που έχουν διψήφιο βαθμό στο σύστημα αξιολόγησης και αποτελούν τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες των «ερυθρολεύκων» φέτος στην Ευρώπη. Ο λόγος για τους Νίκολα Μιλουτίνοφ (19.6), Γιώργο Πρίντεζη (12.9) και Ζακ ΛεΝτέι (11.9).

Ο Σέρβος σέντερ πραγματοποιεί εκπληκτική σεζόν φέτος. Είναι η χρονιά της προσωπική του αγωνιστικής εκτόξευσης. Έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του και έχει βελτιώσει το παιχνίδι του σε όλους τους τομείς. Δεν αποτελεί μόνο τον κορυφαίο παίκτη των «ερυθρολεύκων», αλλά και τον τρίτο καλύτερο στην EuroLeague.

Οι αριθμοί του αξιοζήλευτοι, πιστοποιώντας το γιατί μαζί με τον Γιαν Βέσελι αποτελούν τους δύο κορυφαίους ψηλούς στην διοργάνωση. Σε 18 παιχνίδια (25:14 λεπτά) έχει μέσο όρο 11 πόντους (64% δίποντα, 77.8% βολές) και 8.1 ριμπάουντ (4.5 αμυντικά – 3.6 επιθετικά), όντας πρώτος σε αυτό τον τομέα στο πρωτάθλημα. Σε όλα αυτά προσθέστε 1.4 ασίστ (πλέον βλέπει καλύτερα το γήπεδο) και 0.9 μπλοκ ανά παιχνίδι, όντας κυρίαρχος στους αιθέρες.

Δεύτερος είναι ο Γιώργος Πρίντεζης. Μπορεί να έμεινε δίχως σε ματς στην Ευρώπη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε για πρώτη φορά μετά από 27 μήνες (!) αλλά και φέτος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, όντας από τους παίκτες-πρωταγωνιστές των «ερυθρολεύκων».

Αποτελεί το μεγάλο σημείο αναφοράς της ομάδας μέσα στην ρακέτα, όντας ο πρώτος σκόρερ της με 11.3 πόντους (σε 26:11 λεπτά) με καλά ποσοστά ευστοχίας (52.4% δίποντα, 37.5% τρίποντα) με μόνη εξαίρεση τις βολές (57.1%). Πολύτιμη η συνεισφορά του στα ριμπάουντ (5.2), αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι (1.5 ασίστ), καθώς ειδικά φέτος έχει μάθει να βρίσκει έξυπνα τους συμπαίκτες του, ειδικά όταν δέχεται «παγίδες» και δύο αντιπάλους πάνω του.

Τρίτος ο Ζακ ΛεΝτέι. Έχουμε κάνει κουβέντα πως πρόκειται για έναν παίκτη που είναι περισσότερο «4άρι» και λιγότερο «5», αλλά στην πρώτη του σεζόν στην EuroLeague τα πηγαίνει περίφημα. Έχει μέσο όρο 10.3 πόντους (59.8% δίποντα, 42.9% τρίποντα, 76.5%) βολές και 4.4 ριμπάουντ (σε 18:05 λεπτά), παρουσιάζοντας μεγάλη ικανότητα στο να τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι.

Έχει έφεση και ταλέντο στην επίθεση, αλλά αυτό που θα πρέπει να βελτιώσει είναι η πάσα του. Όποτε γίνεται δέκτης της μπάλας έχει στο μυαλό σχεδόν αποκλειστικά το πώς θα τελειώσει την φάση. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά υπάρχουν στιγμές που κλίνεται, που δεν υπάρχει η δυνατότητα για σουτ και εκείνος επιμένει, παίρνοντας συχνά πάνω του βεβιασμένες προσπάθειες, με αποτέλεσμα να αναλώνεται σε λάθη και κακές αποφάσεις.

Πρέπει να αρχίσει να διαβάζει κάπως καλύτερα τις φάσεις και να βάλει την πάσα στο ρεπερτόριο του. Γίνεται ατομιστής ορισμένες φορές, σα να παίζει περισσότερο για τον εαυτό του και αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τα μάτια του Ντέιβιντ Μπλατ.