Η μέρα που ο Ολυμπιακός εύχεται να κερδίσει ο Παναθηναϊκός

Αν και δεν είναι στο DNA του Ολυμπιακού να αναζητά «στήριγμα» σε άλλες ομάδες, η 21η αγωνιστική της Euroleague είναι από αυτές που οι «ερυθρόλευκοι» θα χαρούν σε ενδεχόμενη νίκη των «πρασίνων».

Η μέρα που ο Ολυμπιακός εύχεται να κερδίσει ο Παναθηναϊκός

Έχοντας ήδη φτάσει στα 2/3 του φετινού μαραθωνίου της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός διανύουν βίους αντίθετους. Οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν μια πορεία ανάλογη αυτών που έχουν συνηθίσει τους οπαδούς τους και βρίσκονται στα ψηλά πατώματα της κατάταξης, την ώρα που ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται να πάρει νίκη και φιγουράρει στη 12η θέση.

Μπαίνοντας στην 21η αγωνιστική, αμφότερες οι ελληνικές ομάδες έχουν μπροστά τους ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα που φέτος έχει βρει έπειτα από τρία χρόνια τη... χαμένη της ταυτότητα και προσπαθεί να γίνει ξανά ομάδα που πρωταγωνιστεί, ενώ ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ την Ανατολού Εφές η οποία είναι σταθερά στην 4η θέση της βαθμολογίας, έχοντας μια νίκη περισσότερη από τον Ολυμπιακό.

Οι παίκτες του Μπλατ σίγουρα κοιτάζουν πρώτα απ' όλα να κάνουν τη δική τους δουλειά και σε καμία περίπτωση δε βασίζονται στα αποτελέσματα των άλλων. Αυτό έχουν μάθει να κάνουν όλα αυτά τα χρόνια οι Πειραιώτες, αυτό πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν και φέτος μέχρι να τελειώσει η regular season και να γίνει το ταμείο.

Ωστόσο αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να κερδίσει τους Τούρκους, κάνει πιο εύκολη τη δουλειά του Ολυμπιακού ο οποίος έχει μπει σε μια σειρά κομβικών αγώνων που ξεκίνησε από την 19η αγωνιστική με τη νίκη επί της Χίμκι, συνεχίστηκε με την ήττα από την Φενέρ την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον έχει κατά σειρά τις Μπαρτσελόνα (ΣΕΦ), Μακάμπι (Ισραήλ) και Εφές (Τουρκία) και σίγουρα θα θέλει να βλέπει τις Εφές και Μπαρτσελόνα που είναι οι κύριοι ανταγωνιστές του για την τετράδα να στραβοπατούν.

Υπό αυτή και μόνο την προϋπόθεση, ο αγώνας του παναθηναϊκού με την Εφές είναι σημαντικός και για τους Πειραιώτες. Αν οι πράσινοι κερδίσουν την ομάδα της Τουρκίας, ο Ολυμπιακός θα αισθάνεται πιο άνετος. Όμως και να μη συμβεί αυτό, δεν θα στεναχωρηθεί και κανείς.

Άλλωστε, όπως είπαμε και πιο πριν το πρώτο πράγμα που κοιτάζουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι η δουλειά τους. Όσο την κάνουν καλά, δεν έχουν να φοβούνται κανέναν και τίποτα...