Τελικά ο Ολυμπιακός θέλει και ενίσχυση

Ο Ολυμπιακός έχει δείξει καλά δείγματα γραφής σαν ομάδα, αλλά για να κοντράρει τους μεγάλους χρειάζεται και ενίσχυση. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Τελικά ο  Ολυμπιακός θέλει και ενίσχυση

Ο Ολυμπιακός του Ντέιβιντ Μπλατ έχει δείξει καλά δείγματα γραφής φέτος. Παίζει περισσότερο γρήγορο μπάσκετ, έχει ανεβάσει τον μέσο όρο του στην επίθεση πάνω από τους 80 πόντους, αλλά και τις ασίστ τους στις 20, έχοντας ένα σύνολο το οποίο είναι πρώτο και στον τομέα τα ριμπάουντ. Έχοντας διανύει τα 2/3 της EuroLeague έχει ρεκόρ 12-8, δείγμα ικανοποιητικό (αν και θα μπορούσε να τα είχε πάει καλύτερα, γλιτώνοντας ορισμένες απίθανες ήττες όπως εκείνη από την Νταρουσάφακα), παραμένοντας σε τροχιά τετράδας.

Είναι φανερό, όμως, πως οι Πειραιώτες χρειάζονται και ενίσχυση στο ρόστερ τους. Δεν είναι μόνο προσωπική μας άποψη. Το έχει ξεκαθαρίσει από τον περασμένο Νοέμβρη ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος έχει ζητήσει έξτρα παίκτη, στα γκαρντ, ώστε να ενισχυθούν οι "ερυθρόλευκοι". Έχουν περάσει όμως περίπου δύο μήνες από τότε, και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ακόμη ψάχνουν. Οι αθλητές του Ντέιβιντ Μπλατ δεν μπόρεσαν να σταθούν ανταγωνιστικοί κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, χάνοντας για δεύτερη φορά μέσα στην χρονιά από εκείνους, ενώ φάνηκαν υποδεέστεροι από τον αντίπαλο τους και απέναντι στην Ρεάλ στην Μαδρίτη.

Αν ο Ολυμπιακός θέλει να τερματίσει τουλάχιστον στην πρώτη πεντάδα της διοργάνωσης, φτάνοντας στο Final Four της Βιτόρια, χρειάζεται ενίσχυση. Είτε με γκαρντ, είτε με αθλητικό σέντερ. Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει ζητήσει πλέι-μέικερ που να μπορεί να παίξει και στο "2", αλλά άποψη μας είναι πως το ρόστερ "διψάει" για αθλητικό "5άρι", καθώς ο φιλότιμος Ζακ ΛεΝτέι (όπως έχουμε αναφέρει εδώ και αρκετό καιρό) είναι περισσότερο "4άρι" και λιγότερο σέντερ.

Καμία αντίρρηση πως δεν υπήρχε λόγος ο Ολυμπιακός να προχωρήσει σε βιαστική κίνηση, αλλά όσο πιο γρήγορα έρθει ξένος παίκτης για να ενισχύσει το ρόστερ, τόσο πιο γρήγορα θα προσαρμοστεί στην ομάδα. Σε μία εβδομάδα περίπου μπαίνει Φλεβάρης...