Κουρτινάιτις: «Είναι μεγάλη η πρόκληση ο πάγκος της Χίμκι και την αποδέχτηκα»

Ο Ρίμας Κουρτινάτις αντικατέστησε τον Γιώργο Μπαρτζώκα στην τεχνική ηγεσία της Χίμκι και χαρακτήρισε το γεγονός ως μία μεγάλη πρόκληση, την οποία και αποδέχτηκε.

Κουρτινάιτις: «Είναι μεγάλη η πρόκληση ο πάγκος της Χίμκι και την αποδέχτηκα»

Ο Ρίμας Koυρτινάιτις ήταν για μία γεμάτη πενταετία (2011-2016) στην τεχνική ηγεσία της Χίμκι. Ο 58χρονος Λιθουανός τεχνικός επέστρεψε στον ρωσικό σύλλογο, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο έμπειρος προπονητής επεσήμανε πως πρόκειται για μία μεγάλη πρόκληση, την οποία και αποδέχτηκε.

Συγκεκριμένα, σχολίασε τα εξής για την επιστροφή του στην Χίμκι: «Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στην Χίμκι. Είναι μία μεγάλη πρόκληση o πάγκος της Χίμκι και την αποδέχθηκα. Έχουμε πολλούς σημαντικούς αγώνες και αντιμετωπίζουμε κάθε έναν από αυτούς σαν τελικό. Κάθε προπονητής έχει την φιλοσοφία του και προσπαθεί να κάνει νέα πράγματα. Δεν είχαμε αρκετό χρόνο για να κάνουμε σημαντικές αλλαγές.

Πρέπει να παίξουμε με περισσότερη ενέργεια και να προσπαθήσουμε περισσότερο. Μου αρέσει το ότι η ομάδα παίζει με πειθαρχία, ο αριθμός των λαθών μειώνεται και αυτό σε βοηθάει να έχεις πιο εύκολα τον έλεγχο του ρυθμού. Μίλησα στους παίκτες και στους προπονητές και η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Όταν πηγαίνεις σε μία ομάδα, έχεις πολλές ιδέες, αλλά λίγο χρόνο, όπως και στην ζωή. Πρέπει να κάνουμε μικρές αλλαγές, αλλά θα χρειαστούμε χρόνο».,

Για το ματς κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου σχολίασε τα εξής: "Η Χίμκι δεν έχει νικήσει την Μπάγερν Μονάχου. Θέλουμε να σταματήσουμε αυτό το σερί και αυτό είναι κάτι που μας δίνει κίνητρο. Πιστεύω πως έχουμε προετοιμαστεί καλά και θα είμαστε έτοιμοι για να τους νικήσουμε. Ο προπονητής τους, Ντέγιαν Ράντονιτς έχει μερικούς παίκτες από την πρώην ομάδα του, τον Ερυθρό Αστέρα. Παίζουν καλή ομαδική άμυνα και καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον. Έχουν καλούς παίκτες, όπως τον Νίχάντ Τζέντοβιτς και τον Ντέρικ Γουίλιαμς. Όλη την σεζόν παίζουν πολύ καλά".