Εκεί θα δώσει έμφαση ο Ολυμπιακός για να «σπάσει» το αήττητο της Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός απόψε έχει την πρόκληση να «σπάσει» το αήττητο της Φενέρμπαχτσε στην έδρα της και αυτά ζήτησε ο Ντέιβιντ Μπλατ από τους παίκτες του, ώστε να έρθει το «διπλό» στην Πόλη. 

Εκεί θα δώσει έμφαση ο Ολυμπιακός για να «σπάσει» το αήττητο της Φενέρμπαχτσε

Δύο είναι τα βασικά πράγματα που έχει ζητήσει ο Ντέιβιντ Μπλατ από τους παίκτες του ενόψει του αγώνα κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, τα οποία θεωρεί πως θα βοηθήσουν την ομάδα του να φτάσει στο πολυπόθητο «διπλό». Καταρχάς, να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι, να μην βιάζονται και να παίρνουν σωστές αποφάσεις ώστε να περιορίσουν τα λάθη τους!

Ο Ολυμπιακός ναι μεν έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας, βγάζοντας αρκετές συνεργασίες στο παρκέ, κάτι που πιστοποιείται στο γεγονός πως έχει μέσο όρο στις ασίστ τις 19 τελικές πάσες, αλλά παράλληλα μετρά και 12.6 λάθη ανά παιχνίδι. Δεν θέλει πολλά λάθη ο Αμερικανός κόουτς, γιατί αυτά όχι μόνο θα χαλάσουν τον ρυθμό της ομάδας του, αλλά θα δώσουν και την ευκαιρία στους γηπεδούχους να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο, σκοράροντας εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό.

Παράλληλα, ο Ντέιβιντ Μπλατ θέλει από τους παίκτες του να συνεχίσουν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους στα ριμπάουντ, έχοντας για πρωταγωνιστή το… αρπακτικό Νίκολα Μιλουτίνοφ. Είναι η κορυφαία ομάδα στην διοργάνωση σε αυτό το κομμάτι (μέσο όρο 36.4) και αυτός είναι ένας από τους λίγους τομείς που υπερτερούν κόντρα στην Φενέρμπαχτσε (30.4).

Μάλιστα, οι Πειραιώτες είναι δεύτεροι στα επιθετικά (11.2) και θα επιχειρήσουν για ακόμη μία φορά να κυριαρχήσουν στους αιθέρες, σκοράροντας με δεύτερες προσπάθειες, γεγονός που θα αποφέρει εκνευρισμό στη Φενέρμπαχτσε. Στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στο ΣΕΦ, οι Πειραιώτες έχασαν (έστω και για λίγο) την συγκεκριμένη μάχη, παίρνοντας ένα ριμπάουντ (31-32) λιγότερο. Αυτό, δεν θέλουν να επαναληφθεί.