Σφαιρόπουλος: «O Πιτίνο είναι θρύλος και δάσκαλος του μπάσκετ»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα αντιμετωπίσει με την Μακάμπι τον Παναθηναϊκό και στις δηλώσεις του εκθείασε την προπονητική δυναμική του Ρικ Πιτίνο.

Σφαιρόπουλος: «O Πιτίνο είναι θρύλος και δάσκαλος του μπάσκετ»

Την Πέμπτη (24/1) το βράδυ (21:30), ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ. Ο προπονητής των "κίτρινων", Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στην παρουσία του Ρικ Πιτίνο στην τεχνική ηγεσία του "τριφυλλιού", σχολιάζοντας τα εξής: «Είναι ένας θρύλος και όλοι τον σέβονται. Έκανε απίστευτα πράγματα, είναι ένας μεγάλος δάσκαλος του μπάσκετ. Προσπαθούμε όλοι να κάνουμε πράγματα, όπως τα έκανε εκείνος. Η σύνδεση Ευρώπης - ΝΒΑ είναι μεγαλύτερη από ποτέ, όπως βλέπετε. Βλέπετε πόσοι παίκτες και προπονητές έρχονται από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη».

Για το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό είπε: «Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό παιχνίδι. Όλα όσα μένουν είναι σημαντικά. Όσο περνάει ο καιρός τα ματς θα γίνονται όλο και πιο σημαντικά. Θέλω να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Γνωρίζουμε τη δυσκολία του αγώνα. Η αλλαγή προπονητή έφερε ένα νέο στυλ παιχνιδιού και ξέρουμε πώς παίζει ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να μείνουμε στο πλάνο μας.

Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να καταλάβουμε ότι το ματς δεν θα έχει κριθεί μέχρι τέλους. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και να παίξουμε με ενέργεια. Τακτικά, δεν θέλω να ανοίξω τα χαρτιά μου. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40'. Στα τελευταία παιχνίδια δεν το καταφέραμε μέχρι τέλους. Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και δυνατοί».

Για το αν θεωρεί πως υπάρχει ιδιαιτερότητα από πλευράς πως θα αντιμετωπίσει και πάλι τους "πράσινους", λόγω του παρελθόντος που έχει με τον Ολυμπιακό: «Για εμένα όλα τα ματς είναι ίδια. Πρόκειται για μια ελληνική ομάδα. Το σημαντικό είναι να προετοιμαστούμε καλά. Το παιχνίδι δεν θα είναι διαφορετικό για εμένα».