Ο Ολυμπιακός θέλει να «σπάσει» το αήττητο της Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την κορυφαία ομάδα της EuroLeague, αλλά ο στόχος του είναι να την υποχρεώσει στην πρώτη της φετινή εντός έδρας ήττα, όπως έκανε και πέρσι. Η στατιστική σύγκριση.

Ο Ολυμπιακός θέλει να «σπάσει» το αήττητο της Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, καθώς την Πέμπτη (24/1) το βράδυ (19:30) θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε, για την 20η αγωνιστική της EuroLeague. Την κορυφαία ομάδα στην φετινή διοργάνωση, η οποία είναι πρώτη στην κατάταξη έχοντας ρεκόρ 17-2. Οι Τούρκοι, μάλιστα, παραμένουν αήττητοι στην έδρα τους, αλλά αυτό το σερί θα θελήσουν να τους το "σπάσουν" οι Πειραιώτες.

Μία ενδεχόμενη ήττα στην Ulker Sports Arena, θεωρητικά είναι στα "εντός προγράμματος" αρνητικά αποτελέσματα, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" παίζουν για τη νίκη σε κάθε έδρα, κόντρα στον οποιοδήποτε αντίπαλο. Αποτελεί και ένα ματς-πρόκληση για τους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ. Άλλωστε, αυτά τα μεγάλα παιχνίδια, όπως έχει σχολιάσει και ο Γιώργος Πρίντεζης στο παρελθόν, εξιτάρουν τους παίκτες και τους γεννά νέα κίνητρα.

Έτσι και αλλιώς, δεν του είναι άγνωστο του Ολυμπιακού το να κερδίσει την Φενέρμπαχτσε μέσα στην Τουρκία. Ας μην ξεχνάμε την καταπληκτική εμφάνιση πέρσι των "ερυθρολεύκων" στην Κωνσταντινούπολη, όταν και... άλωσαν την έδρα της ομάδας του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, επικρατώντας στην παράταση (75-75 κανονική διάρκεια) με σκορ 83-90. Έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Μπράιαν Ρόμπερτς (21 πόντοι, 5/7 τρίποντα), με τον Γιάνις Στρέλνιεκς να βάζει κρίσιμα σουτ (16 πόντοι, 4/7 τρίποντα), τον Γιώργο Πρίντεζη να κάνει... θραύση κοντά στο καλάθι (18 πόντοι, 8/10 δίποντα) και τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει τα... πάντα στο παρκέ (7 πόντοι, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 1 μπλοκ).

Σε ένα ματς, μάλιστα, που δεν είχε παίξει καν ο Βασίλης Σπανούλης. Μάλιστα, την περασμένη σεζόν, οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει τόσο εκτός, όσο και εντός έδρας, κάτι που δεν το είχαν ξεχάσει στο αντίπαλο στρατόπεδο. Ακόμη και στο ματς του πρώτου γύρου, όταν η "Φενέρ" επικράτησε στις λεπτομέρειες με σκορ 72-73, ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος και έκανε την διαφορά στην αναμέτρηση (20 πόντοι, 4 ασίστ), είχε τονίσει πως "θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη στο ΣΕΦ, γιατί όσο καιρό βρίσκαμε στην ομάδα τα τελευταία χρόνια, δεν είχαμε κερδίσει ποτέ στον Πειραιά, και αυτό είναι κάτι που θέλαμε να αλλάξει".

Ρίχνοντας μία ματιά στην στατιστική σύγκριση μεταξύ των δύο ομάδων, ο Ολυμπιακός υστερεί στους περισσότερους τομείς, κάτι όμως που δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς θα τεθεί κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο που πρωταγωνιστεί στις κατηγορίες. Οι Πειραιώτες υπερτερούν μόνο στα ριμπάουντ (είναι πρώτοι στην διοργάνωση), ενώ μοιράζουν τις ίδιες ασίστ (19.0) με τους Τούρκους

Η στατιστική σύγκριση:

Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός

Επίθεση: 83.6 - 80.4

Άμυνα: 74.5 - 76.7

Ριμπάουντ: 30.4 - 36.4

Ασίστ: 19.0 - 19.0

Μπλοκ: 2.0 - 2.6

Δίποντα: 58.8% - 53.9%

Τρίποντα: 43.4% - 38.0%

Βολές: 79.3% - 73.6%

Λάθη: 11.1 - 12.2

Κλεψίματα: 6.6 - 5.7