Μιλουτίνοφ-Βέσελι: Η μάχη των γιγάντων! (vid)

Οι δύο κορυφαίοι ψηλοί της EuroLeague, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Γιαν Βέσελι, θα κοντραριστούν στην Κωνσταντινούπολη, σε μία μάχη γιγάντων, ενόψει της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε. 

Μιλουτίνοφ-Βέσελι: Η μάχη των γιγάντων! (vid)

Ο Γιαν Βέσελι απουσίασε από το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο ΣΕΦ, αλλά τώρα θα αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Τσέχος φόργουορντ/σέντερ βρίσκεται σε καταπληκτική αγωνιστική κατάσταση φέτος, αποτελεί μέχρι στιγμής τον κορυφαίο παίκτη της σεζόν και δείχνει φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου για τον MVP της χρονιάς. Τα στατιστικά του είναι εντυπωσιακά. Σε 18 ματς φέτος έχει μέσο όρο 14.8 πόντους, 67.6% δίποντα, 5.9 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ και 1.7 κλεψίματα, κάνοντας... θραύση και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Θα έχει, λοιπόν, μεγάλο ενδιαφέρον το ματσάρισμα του με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, σε μία τιτανομαχία κάτω από τα καλάθια. Κάνει και ο Σέρβος σέντερ καταπληκτική σεζόν φέτος. Πέρα από το γεγονός πως προέρχεται από ένα χορταστικό νταμπλ-νταμπλ κόντρα στον Χολαργό (21 πόντοι, 17 ριμπάουντ), φέτος έχει ανεβάσει τα νούμερα του κατακόρυφα στην EuroLeague.

Έχει μέσο όρο 11 πόντους με 63.1% στα δίποντα, συν 8.3 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ, σε 17 αναμετρήσεις. Στο πρώτο ματς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, βέβαια, οι Τούρκοι τον περιόρισαν επιθετικά (6 πόντοι), στέλνοντας του συνεχώς δεύτερο παίκτη πάνω του, αλλά εκείνος αντέδρασε έξυπνα, μοιράζοντας ασίστ (4) στους συμπαίκτες του. Αυτή τη φορά, βέβαια, ο Ντέιβιντ Μπλατ θα θέλει να τον δει περισσότερο ενεργό στο σκοράρισμα, όπως και στο να περιορίσει τον Τσέχο γίγαντα.

H EuroLeague ετοίμασε ένα αφιερωματικό video για την μεταξύ τους κόντρα: