Ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε το βήμα μπροστά!

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν στον «πάγο», αλλά κόντρα στην Χίμκι έκανε το «μπαμ». Μέτρησε 14 πόντους, έχοντας 4/5 δίποντα και 2/3 τρίποντα. Ακόμη δεν έχουμε δει το μέγεθος του ταλέντου του.

Ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε το βήμα μπροστά!

Κόντρα στην Χίμκι, ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε το δικό του… αγωνιστικό «μπαμ», πραγματοποιώντας την καλύτερη του εμφάνιση στη φετινή σεζόν. Ξεκίνησε εξαιρετικά την χρονιά, τα πήγε αρκετά καλά στα πρώτα ματς του Ολυμπιακού, έχοντας και αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, αλλά από ένα σημείο και μετά (ειδικά μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό για την EuroLeague), ο χρόνος συμμετοχής του περιορίστηκε.

Κάτι που συνέβη όχι μόνο γιατί Γιώργος Πρίντεζης βρίσκεται (και φέτος) σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά και επειδή ο Ντέιβιντ Μπλατ χαμήλωσε στο "4" τον Ζακ ΛεΝτέι, οπότε του έφαγε λεπτά, χρόνο και ρόλο. Τους τελευταίους δύο μήνες, όμως, παρά τον μικρό χρόνο συμμετοχής του, ο Σάσα Βεζένκοφ δεν το έβαλε κάτω, δεν απογοητεύτηκε και συνέχισε να δουλεύει σκληρά.

Αυτή την φορά, απέναντι στην Χίμκι, πήρε την ευκαιρία του, βρέθηκε στο παρκέ για 16 λεπτά και στο διάστημα αυτό τα πήγε περίφημα. Σημείωσε 14 πόντους, έχοντας 4/5 δίποντα και 2/3 τρίποντα. Νωρίτερα είχε 0/12 (!) στην διοργάνωση, μία αστοχία που δεν συμβαδίζει με το ταλέντο του, καθώς ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία στο παιχνίδι του, είναι και η αποτελεσματικότητα του πίσω από τα 6.75 μέτρα.

Μπορεί να υστερεί σε αθλητικά προσόντα και ελαφρώς σε ταχύτητα, αλλά ξέρει μπόλικο μπάσκετ. Έχει έφεση στην επίθεση, διαθέτει καλό χέρι, οξυδέρκεια και κατέχει τη σωστή νοοτροπία ώστε να πετύχει με τα "ερυθρόλευκα". Ακόμη, δεν έχουμε δει ακόμη το πραγματικό μέγεθος των δυνατοτήτων του.

Μπλατ: «Ήταν καταπληκτικός, του αξίζουν όλα τα εύσημα»

Mετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: «Δουλεύει καθημερινά σκληρά και είναι πάντα έτοιμος να παίξει. Και όταν του δίνεται η ευκαιρία, μας δίνει ώθηση πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις. Ήταν καταπληκτικός κόντρα στην Χίμκι και του αξίζουν όλα τα εύσημα. Μας βοήθησε πάρα πολύ. Υπήρχαν παιχνίδια νωρίτερα που δεν έπαιζε καθόλου.

Η δουλειά κάθε επαγγελματία παίκτη είναι να παρουσιάζονται έτοιμοι ανά πάσα στιγμή και να βοηθούν ενεργά όταν έρχεται η ώρα. Υπήρξα παίκτης πριν πάρα πολλά χρόνια και ξέρω πως είναι να μην παίζεις».