Μπλατ: «Προσεγγίσαμε σωστά το ματς, αμυνθήκαμε εξαιρετικά»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού στάθηκε στην καλή άμυνα της ομάδας του ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην μη χρησιμοποίηση του Γιάνις Τίμα. 

Μπλατ: «Προσεγγίσαμε σωστά το ματς, αμυνθήκαμε εξαιρετικά»

Ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του ήταν ο Ντέιβιντ Μπλατ στην νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην Χίμκι με 71-57 για την 19η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού,μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα, υπογράμμισε: «Ξέραμε τη σημασία του αγώνα και μπήκαμε με τη σωστή προσέγγιση. Αμυνθήκαμε εξαιρετικά και το χρειαζόμασταν. Σουτάραμε με αρκετά καλά ποσοστά και αυτό οδηγεί σε υψηλό σκορ, συνήθως. Το πρόβλημα ήταν πως κάναμε πολλά λάθη. Για αυτό και το χαμηλό σκορ από την πλευρά μας. Η Χίμκι είναι μια καλή ομάδα, ήταν μια καλή νίκη για εμάς».

Ο κόουτς ρωτήθηκε για τον Τίμα που δεν πάτησε το παρκέ και απάντησε: «Είναι δύσκολο να παίζουν και οι δώδεκα παίκτες σε κάθε αγώνα. Το έχω κάνει αλλά δεν είναι εύκολο. Και ο Άξελ και ο Μπόγρης δεν έπαιξαν πολλά λεπτά. Έτσι πήγε το παιχνίδι. Η Χίμκι ήθελε να πάει το ματς σε αργό τέμπο. Για αυτό παίξαμε με αυτό το ροτέισον».

Για τα τελευταία δέκα παιχνίδια ο Μπλατ υπογράμμισε: «Κοιτάμε τον αγώνα με τον Χολαργό την Κυριακή και με τη Φενέρ την Πέμπτη. Μέχρι εκεί. Εάν κοιτάξω πίσω θα μπορούσαμε να είχαμε μια νίκη αλλά αυτό είναι παρελθόν».

Για την απόδοση του Παπανικολάου σχολίασε: «Παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο τον τελευταίο μήνα και σε άμυνα και επίθεση. Δεν με εκπλήσσει. Είναι παίκτης υψηλού επιπέδου. Κάνει αυτά που κάνει χωρίς να επισκιάζει κανένα με τον τρόπο που παίζει. Ίσως το πως παίζει ο Κώστας να επηρεάζει την συμμετοχή των Τίμα, Τουπάν. Θα πρέπει να είναι έτοιμοι και θα έχουν την ευκαιρία τους. Κι ένα παράδειγμα, ήταν ο Σάσα που δεν έπαιζε κάποια στιγμή και δείτε τι έκανε σήμερα. Και στο ματς με τον Προμηθέα που δεν έπαιξε ο Πρίντεζης ήταν καλός. Η δουλειά ενός παίκτη είναι να είναι πάντα έτοιμος να συνεισφέρει την ομάδα. Αυτό περιμένουμε».