Το κάστρο του ΣΕΦ και η επιστροφή του «Super Pap»

O Oλυμπιακός έχει μετατρέψει σε "κάστρο" του στο ΣΕΦ και μπορεί να χαμογελά για την αγωνιστική "ανάσταση" του Κώστα Παπανικολάου που έχει 48.4% στα τρίποντα. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

Το κάστρο του ΣΕΦ και η επιστροφή του «Super Pap»

Ναι, το γνωρίζαμε από το ξεκίνημα της σεζόν πως ο φετινός Ολυμπιακός θα έχει φέτος κραδασμούς και σκαμπανεβάσματα στην αρχή της σεζόν, τα οποία και θα επηρέαζαν την έδρα του. Και ξεκίνησε κυρίως με ήττες στο ΣΕΦ, χάνοντας αρχικά με "βαρύ" τρόπο από την Αρμάνι Μιλάνο, ενώ ακολούθως λύγισε στις λεπτομέρειες κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Για να πετύχει όμως φέτος τον στόχο του, που είναι η είσοδος στην πρώτη τετράδα, πέρα από το γεγονός πως θα πρέπει να συνεχίσει να παίρνει "διπλά", επιβάλλεται από εδώ και πέρα να διατηρήσει ακέραιη την έδρα του. Και οι Πειραιώτες, πλέον, έχουν δείξει συνέπεια και σταθερότητα όταν αγωνίζονται στο φαληρικό στάδιο, το οποίο και υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια.

Η επικράτηση τους κόντρα στην Χίμκι ήταν η έβδομη συνεχόμενη (Μπούντουτσνοστ, Εφές, Ρεάλ, Γκραν Κανάρια, Παναθηναϊκό, Μπασκόνια, Χίμκι), γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό. Το σερί τους θα επιδιώξουν να το επεκτείνουν, καθώς σε δύο εβδομάδες (31 Ιανουαρίου) ακολουθεί σημαντικό ματς απέναντι στην Μπαρτσελόνα, η οποία έχει αναθαρρήσει για είσοδο στη τετράδα. Ενδεχόμενη νίκη, λοιπόν, θα έχει διπλό κέρδος!

Στον Ολυμπιακό μπορούν να χαμογελούν (όπως χαμογελά στην φωτογραφία και ο Έλληνας φόργουορντ) με την αγωνιστική... ανάσταση του Κώστα Παπανικολάου. Πλέον, θυμίζει και πάλι τον SUPER-PAP της σεζόν 2012-2013, όταν και έκανε πράγματα και θαύματα, έχοντας ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα που άγγιζε το 50%.

Ακόμη μία σπουδαία και γεμάτη εμφάνιση από τον κύριο με το "16", ο οποίος τέλειωσε το ματς έχοντας 14 πόντους με 4/8 σουτ από την περιφέρεια, ξεκινώντας μάλιστα με 4/5. Σε όλα αυτά προσθέστε, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, σε 30 λεπτά. Αυτή ήταν το τέταρτο του ματς τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, στις οποίες έχει διψήφιο αριθμό πόντων (13.2 πόντους μέσο όρο), με το ποσοστό ευστοχία τους πίσω από τα 6.75 μέτρα να φτάνει στο 48.4% έχοντας 16/33 σουτ.

Έχει ανεβάσει την απόδοση του κατακόρυφα, παίζει μπάσκετ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ο Ντέιβιντ Μπλατ του έχει δώσει ελευθερίες στις οποίες ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και αποτελεί τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του Ολυμπιακού τον τελευταίο μήνα. Η απόδοση του είναι βαρόμετρο για την εικόνα της ομάδας στο παρκέ, η οποία είναι εξαιρετική, με εξαίρεση το... στραβοπάτημα κόντρα στη Νταρουσάφακα.

Επόμενος αντίπαλος η Φενέρμπαχτσε, στην Κωνσταντινούπολη. Ενδεχόμενη ήττα μπορεί να θεωρηθεί και εντός προγράμματος, αλλά ο Ολυμπιακός φέτος παίζει σε οποιαδήποτε έδρα μόνο για τη νίκη.