Σπανούλης: «Με τον Μπλατ μαθαίνω ακόμη πράγματα για το μπάσκετ» (vid)

Ο Βασίλης Σπανούλης εκθείασε την συνεργασία του με τον Ντέιβιντ Μπλατ, με τον Αμερικανό κόουτς παράλληλα να υμνεί τον επαγγελματισμό του αρχηγό του Ολυμπιακού, σε ένα αφιερωματικό video της EuroLeague. 

Σπανούλης: «Με τον Μπλατ μαθαίνω ακόμη πράγματα για το μπάσκετ» (vid)

Η EuroLeague ετοίμασε ένα αφιερωματικό video για τον Βασίλη Σπανούλη. Σε αυτό μιλά τόσο ο αρχηγός του Ολυμπιακού, όσο και ο προπονητής της ομάδας, Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά και ο Αξέλ Τουπάν.

Ο Βασίλης Σπανούλης εκθείασε τον προπονητή της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στους φετινούς στόχους του Ολυμπιακού: «Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει φέρει νέα στοιχεία στην ομάδα μας. Θέλει να παίξουμε περισσότερο γρήγορο μπάσκετ, να έχουμε κίνηση χωρίς την μπάλα, να είμαστε σκληροί στην άμυνα και να αξιοποιούμε τα αθλητικά μας προσόντα. Αυτά είναι που θέλει, αυτό είναι το στυλ του και εμείς προσπαθούμε πάντα να δώσουμε το 100%.

Έχει την φιλοσοφία του και είναι ένας σπουδαίος προπονητής, ο οποίος όπου και αν δούλεψε, έκανε ένα επιτυχημένο πέρασμα, με πολλές νίκες και τίτλους. Έχει νοοτροπία νικητή και είναι ένας από τους κορυφαίους κόουτς στην ιστορία της EuroLeague. Είναι ωραίο που μαθαίνω ακόμη πράγματα για το μπάσκετ, έχοντας εκείνον για προπονητή.

Παίζω κάπως διαφορετικά σε σχέση με πέρσι, κάνω πράγματα που δεν έκανε τόσο συχνά, όποιος για παράδειγμα το να δίνω μπακ-ντορ πάσες. Προσπαθώ να αποβάλω την πίεση που δέχομαι. Μου αρέσει το σύστημα του, η φιλοσοφία του, αλλά και ο τρόπος που θέλει να παίξουμε μπάσκετ. Είμαστε εδώ για να πάμε στο Final Four και να πάρουμε τίτλους. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός».

Τουπάν: «Συγκεντρωμένος από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό»

Ο Αξέλ Τουπάν από την πλευρά του είπε τα εξής για τον Βασίλη Σπανούλη: "Αυτό που μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση σε εκείνον είναι πως παραμένει 100% συγκεντρωμένος από την αρχή έως και το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Ορισμένοι παίκτες κάπου-κάπου μπορεί να χαλαρώσουν, αλλά εκείνος ποτέ! Έχει νοοτροπία νικητή, έχει πάθος να κερδίζει και ξέρει να διαχειρίζεται σωστά το κάθε συναίσθημα κατά την διάρκεια μιας αναμέτρησης.

Μπλατ: «Ο Σπανούλης έχει απόλυτη αφοσίωση σε αυτό που κάνει»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: Ο Βασίλης (Σπανούλης) ανήκει στην λίστα των παικών που έχουν σημειώσει τεράστιες επιτυχίες στην καριέρα τους. Και αυτοί οι παίκτες είναι όλοι το ίδιο! Ο τρόπος που δουλεύουν, o τρομερός επαγγελματισμός τους, η απόλυτη αφοσίωση σε αυτό που κάνουν. Ο Βασίλης, παρά τις μεγάλες επιτυχίες του, τους τίτλους που έχει κατακτήσει, τα ρεκόρ και τις διακρίσεις του, παραμένει ένας παίκτης που δίνει πάντα το 100%. Είναι πάντα συγκεντρωμένος, προσηλωμένος στο πλάνο, προσέχοντας την κάθε λεπτομέρεια, σε καθημερινή βάση».

Eίπαν για εκείνον

Νικ Καλάθης: «Για να δείτε πόσο σκληρά δουλεύει... Με έκανε να δουλεύω αντίστοιχα σκληρά για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο ως παίκτης».

Δημήτρης Διαμαντίδης: «Είναι ακόμη ο καλύτερος της ομάδας του, είναι σπουδαίος παίκτης. Είναι ένας εκ των καλύτερων που έχουν παίξει ποτέ στη Euroleague».

Ντούσαν Ιβκοβιτς: «Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο πιο επαγγελματίας παίκτης που έχω κοουτσάρει ποτέ».