Ολυμπιακός: Με Μιλουτίνοφ κόντρα στη Χίμκι

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ προπονήθηκε μαζί με τους συμπαίκτες του και θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση κόντρα στη Χίμκι. Το σημείο «κλειδί» στα ριμπάουντ και τα τρίποντα των Ρώσων. 

Ολυμπιακός: Με Μιλουτίνοφ κόντρα στη Χίμκι

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το παιχνίδι της Πέμπτης (17/1, 21:00) κόντρα στην Χίμκι στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της EuroLeague. Ύστερα από την περασμένη ήττα τους στην Μαδρίτη, οι Πειραιώτες θα επιδιώξουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα στην Ευρώπη.

H ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης, έχοντας ρεκόρ 11-7. Είναι μία νίκη κάτω από την Εφές (12-6) που υποδέχεται την Νταρουσάφακα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν σε τροχιά τετράδας. Βέβαια, είναι μαζί στην ισοβαθμία με την Μπαρτσελόνα (11-7), η οποία έχει αναθαρρήσει το τελευταίο διάστημα. Μετρά πέντε σερί θετικά αποτελέσματα (τελευταία ήττα της από τον Ολυμπιακό στην Βαρκελώνη) και σε αυτή την αγωνιστική θα αγωνιστεί κόντρα στη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο Τελ Αβίβ.

Έλειψε από τον Ολυμπιακό ο Νίκολα Μιλουτίνοφ την περασμένη εβδομάδα. Εξαιτίας του υψηλού πυρετού που αντιμετώπισε, απουσίασε τόσο από το παιχνίδι κόντρα στην Μπασκόνια, όσο κυρίως από εκείνο απέναντι στην Ρεάλ στην Μαδρίτη. Οι Πειραιώτες στερήθηκαν τις υπηρεσίες του μέχρι τώρα κορυφαίου τους παίκτη στη τρέχουσα σεζόν, ο οποίος έχει μέσο όρο 10.9 πόντους, 62% στα δίποντα, 8.4 ριμπάουντ (πρώτος στην EuroLeague) και 1.6 ασίστ, σε 24:43 λεπτά συμμετοχής. Κόντρα στην Χίμκι, όμως, θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση! Ο Σέρβος σέντερ προπονήθηκε κανονικά μαζί με την ομάδα και υπολογίζεται για το παιχνίδι κόντρα στους Ρώσους.

Το σημείο «κλειδί» στα ριμπάουντ

Θα είναι σημαντική η επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ στο κομμάτι των ριμπάουντ, σε έναν τομέα στον οποίο ο Ολυμπιακός αναμένεται να χτυπήσει την Χίμκι. Βλέπετε, οι Πειραιώτες παραμένουν εδώ και αρκετές αγωνιστικές ως η κορυφαία ομάδα στα ριμπάουντ, έχοντας 36.4, σε αντίθεση με τους Ρώσους που είναι προτελευταίοι έχοντας 30.6 ανά παιχνίδι. Εκεί βρίσκεται το αδύναμο σημείο των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα και οι Πειραιώτες θα επιδιώξουν να κυριαρχήσουν σε αυτόν τον τομέα.

Η Χίμκι «πυροβολεί» ακατάπαυστα από την περιφέρεια

Οι Ρώσοι από την άλλη, είναι μία ομάδα που αρέσκεται να επιχειρεί αρκετά τρίποντα στο παιχνίδι της. Δοκιμάζει περίπου 30 (29.4) σουτ πίσω από τα 6.75 μέτρα σε κάθε παιχνίδι. Σχεδόν τα ίδια με τα δίποντα (31.1 προσπάθειες). Βέβαια, οι "κίτρινοι" δεν είναι ιδιαίτερα εύστοχοι από την περιφέρεια. Έχουν 35.4% ποσοστό ευστοχίας, χαμηλότερο από τον Ολυμπιακό (37.8%), αλλά αν βρουν ρυθμό από μακρινή απόσταση, γίνονται επικίνδυνοι.

Η Χίμκι, βέβαια, θα αγωνιστεί δίχως τον κορυφαίο της παίκτη, τον Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος έχει πρόβλημα με το δάχτυλο του. Έχει 25.3 πόντους (40.2% τρίποντα) και 7.4 ασίστ, αλλά όλα αυτά θα τα στερηθεί στην αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό. Υπάρχει όμως ο εξαιρετικός αθλητικός σέντερ, Μίκι Τζόρνταν. Έχει μέσο όρο 13.2 πόντους, με 54.1% δίποντα, συν 4.9 ριμπάουντ, ενώ είναι σημαντική και η παρουσία του φόργουορντ Άντονι Γκιλ (11.7 πόντοι, 3.8 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ).