Ολυμπιακός: Υπερασπίζεται το ΣΕΦ με μπάσκετ των 90 πόντων

Ο Ολυμπιακός μετρά 6 σερί νίκες στο ΣΕΦ στην EuroLeague, έχοντας μέσο όρο στην επίθεση που αγγίζει τους 90 πόντους και τις 20 ασίστ. Στόχος του, να διατηρήσει από εδώ και πέρα την έδρα του ως απόρθητο κάστρο

Ολυμπιακός: Υπερασπίζεται το ΣΕΦ με μπάσκετ των 90 πόντων

Είχαμε τονίσει από την έναρξη της σεζόν πως ο Ολυμπιακός φέτος δεν θα είναι μία παραδοσιακή ομάδα έδρας. Δεν θα είναι δηλαδή ένας αντίπαλος που θα υπερασπίζεται σε κάθε ματς το ΣΕΦ και θα αδυνατεί να πάρει "διπλά" μακριά από το γήπεδο του. Άλλωστε, ποτέ δεν ήταν έτσι οι ομάδες του Ντέιβιντ Μπλατ.

Στην καλή του μέρα θα μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε αντίπαλο, σε οποιαδήποτε χώρα (κάτι που το έχει αποδείξει έμπρακτα, επικρατώντας κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Χίμκι, Μπασκόνια) και στην κακή του, αν παρουσιαστεί κατώτερος των περιστάσεων, θα χάσει και από την... Νταρουσάφακα, που είναι τελευταία στη κατάταξη, όπως και συνέβη.

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ ξεκίνησαν με άσχημο τρόπο την σεζόν στον Πειραιά. Στο πρώτο τους εντός έχασαν με διαφορά από την Αρμάνι Μιλάνο (75-99), νίκησαν την Μακάμπι (88-80) και στο επόμενο ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες (72-73) από την Φενέρμπαχτσε.

Όμως, στη συνέχεια μετέτρεψαν το ΣΕΦ σε... κάστρο τους. Από τότε, μετρούν "6 στα 6" στο γήπεδο τους, καθώς έχουν επικρατήσει απέναντι σε Ρεάλ Μαδρίτης (88-83) Μπούντουτσνοστ (92-70), Αναντολού Εφές (88-81), Γκραν Κανάρια (98-77) Παναθηναϊκό (79-65) και Μπασκόνια (91-87) και απέναντι στη Χίμκι θα θελήσουν να κάνουν το 7-0 στο φαληρικό στάδιο.

Ο Ολυμπιακός, μάλιστα, όταν παίζει στο γήπεδο του, πατάει... γκάζι στην επίθεση, παίζοντας ένα μπάσκετ των 90 πόντων. Σε αυτά τα πέντε παιχνίδια που αναφέραμε, στα οποία έχει επικρατήσει, ο ο μέσος όρος του στο σκοράρισμα φτάνει τους 89.3 πόντους, έχοντας παθητικό 75.2 και 20.8 ασίστ!