Mπλατ: «Μας έλειψε ο Μιλουτίνοφ - Ανοιχτά τα μάτια μας για μεταγραφή»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ στάθηκε στην αντίδραση των παικτών του στην απουσία του Μιλουτίνοφ, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενίσχυσης και τόνισε πως ο Γιώρας Μπαρτζώκας έχει μεγάλη ιστορία στον Ολυμπιακό. 

Mπλατ: «Μας έλειψε ο Μιλουτίνοφ - Ανοιχτά τα μάτια μας για μεταγραφή»

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (17/1) το βράδυ (21:00) την Χίμκι στο ΣΕΦ και ο προπονητής των Πειραιωτών, Ντέιβιντ Μπλατ, αναφέρθηκε στην αναμέτρηση, λέγοντας τα εξής: "Είναι ωραίο που επιστρέφουμε σπίτι, να παίξουμε στο ΣΕΦ. Η Χίμκι είναι μία ομάδα που παίζει ωραίο μπάσκετ και ας μην ξεχνάμε πως έρχεται από μία μεγάλη νίκη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Έχουν καλούς παίκτες, καλό προπονητικό-τιμ. Για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να παίξουμε με το σωστό, πνεύμα, έχοντας μεγάλη επιθυμία.

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είπε: «Ο Νίκολα προπονήθηκε μαζί μας, νιώθει καλά, είναι σε στάδιο ανάρρωσης, αλλά είναι σε θέση να παίξει. Μας έλειψε! Μπορεί να παίξαμε καλά χωρίς εκείνον, αλλά η παρουσία του μας έλειψε».

Για το αν περίμενε να κάνουν τόσο πετυχημένα το βήμα μπροστά οι υπόλοιποι παίκτες στη θέση "5", όπως ο ΛεΝτέι και ο Μπόγρης, ήταν ξεκάθαρος: «Φυσικά και το περίμενα. Γι’ αυτό είναι η ομάδα και έχεις ένα ρόστερ με καλούς παίκτες. Πιστεύω πως αντιδράσαμε πολύ καλά στην απουσία του Μιλουτίνοφ, αλλά χαίρομαι που επέστρεψε. Έχουμε ένα ρόστερ με ποιότητα, έχουμε βάθος. Δεν είναι πάντα εύκολο κάποιοι παίκτες να παίζουν αρκετά, γιατί κάποιος άλλος έχει τον χρόνο τους, αλλά τα πήγαν πάρα πολύ καλά. Περίμενα την αντίδραση τους και είμαι ικανοποιημένος»

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα που θα είναι στον αντίπαλο πάγκο, σχολίασε: «Ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει μεγάλη ιστορία στον Ολυμπιακό και έχει τον σεβασμό μου».

Ερωτηθείς πώς θα χαρακτήριζε την αντίπαλο απάντησε: «Η Χίμκι είναι πολύπλευρη ομάδα. Έχει πολλούς καλούς παίκτες και μπορεί να παρουσιάσει διαφορετικά πράγματα».

Όσο για την απουσία του Αλεξέι Σβεντ είπε: «Είναι ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες, αλλά και ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην EuroLeague. Βασίζονται περισσότερο στην κυκλοφορία της μπάλας, τις περισσότερες πάσες και λιγότερο στο ένας εναντίον ενός που είχαν όταν έπαιζε ο Σβεντ, που είναι μεγάλος παίκτης και μπορεί να δημιουργεί τόσο για τον εαυτό του ή μέσα από το πικ εν ρολ. Το βέβαιο είναι πως αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα, με ή χωρίς τον Σβεντ. Οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού για όλες τις ομάδες».

Τέλος, για το ενδεχόμενο προσθήκης είπε: «Ζούμε στο παρόν και το παρόν τώρα είναι η Χίμκι. Προσπαθούμε να γνωρίζουμε τις ανάγκες μας για σήμερα και το αύριο. Τα μάτια μας είναι ανοιχτά, αλλά κοιτάμε και το ματς με τη Χίμκι».