Ολυμπιακός: Στη Γαλλία για να «κλειδώσει» την τετράδα
Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να ξεμπερδεύει με την υπόθεση-τετράδα
Στη Γαλλία βρίσκεται ο Ολυμπιακός για τα παιχνίδια με Παρί (Τρίτη) και Μονακό (Πέμπτη). Δυο επικίνδυνα παιχνίδια για τους «ερυθρόλευκους», που χρήζουν της ανάλογης προσοχής. Επί γαλλικού εδάφους ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να «κλειδώσει» την τετράδα, εφόσον κάνει το «2 στα 2».
Αυτήν τη στιγμή οι Πειραιώτες είναι τρίτοι με ρεκόρ 19-10. Η πέμπτη Χάποελ είναι στο 17-11, αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο. Σύμφωνα με την ανάλυση του Figurei8ht, ο Ολυμπιακός έχει 91% πιθανότητα για να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα.
Υπολογίζεται ότι χρειάζονται 24 νίκες, άρα οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν άλλες 5 στα 9 παιχνίδια που έχουν να δώσουν. Μπορεί να χρειαστούν και λιγότερες. Η παρουσία του Ολυμπιακού στην εξάδα θεωρείται δεδομένη.
Ο Μπαρτζώκας πάντως προτιμά να μην κάνει υπολογισμούς και να πηγαίνει παιχνίδι με το παιχνίδι. Και καλά κάνει. Δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί η ομάδα.
Ο Βεζένκοφ ταξίδεψε με τον Ολυμπιακό στη Γαλλία, αλλά μπορεί και να μην παίξει. Δεν θέλει άλλωστε κανείς στην ομάδα να τον πιέσει. Όπως είδαμε και παραπάνω, υπάρχει η σχετική άνεση για να προφυλαχθεί και να είναι έτοιμος όταν πρέπει. Λόγος που έμεινε πίσω και ο Ουόκαπ.
Με ακμαίο ηθικό λοιπόν ο Ολυμπιακός επί γαλλικού εδάφους ψάχνει τουλάχιστον μια νίκη για να αισθανθεί ακόμη πιο σίγουρος στην υπόθεση-τετράδα.