Το TOP-5 με τα μεγάλα σουτ του Πρίντεζη (vid)

Ο Γιώργος Πρίντεζης έγινε ο πέμπτος σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague και το fosonline θυμάται τα 5 μεγάλα σουτ που πέτυχε, με τα οποία έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. 

Το TOP-5 με τα μεγάλα σουτ του Πρίντεζη (vid)

Με τους 11 πόντους που σημείωσε στην Μαδρίτη κόντρα στην Ρεάλ, ο Γιώργος Πρίντεζης έγραψε ιστορία, καθώς έφτασε τους 2.812 πόντους, σε 272 συμμετοχές. Με αυτόν τον τρόπο, ξεπέρασε τον Μίλος Τεόντοσιτς (έχει σταματήσει στους 2.807) και μπήκε στο TOP-5 με τους κορυφαίους σκόρερ στην EuroLeague.

Το fosonline.gr ξεχώρισε τα πέντε μεγάλα και «καυτά» σουτ του υπαρχηγού των «ερυθρολεύκων» στην EuroLeague, τα οποία και έκριναν την εξέλιξη της αναμέτρησης, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του Ολυμπιακού. Ορισμένα από αυτά έκριναν τίτλους, έδωσαν προκρίσεις σε Final Four, «διπλά» σε δύσκολες έδρες και άλλα εξασφάλισαν το πλεονέκτημα έδρας ενόψει playoffs. Δείγμα του ηγετικού του χαρακτήρα, αλλά και της ετοιμότητας του να πάρει πάνω του τις προσπάθειες όταν η μπάλα... έκαιγε.

5) Το «τρίποντο» που τσάκισε την «Βασίλισσα» (2014)

Στα playoffs του 2014, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ρεάλ με μειονέκτημα έδρας. Οι Πειραιώτες έχουν το πρεστίζ του επί δύο συναπτά έτη πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά και οι Μαδριλένοι βρίσκονται σε καταπληκτική αγωνιστική κατάσταση. Προηγούνται στη σειρά με 2-0 και είναι έτοιμοι να... σκουπίσουν την σειρά στο ΣΕΦ. Δεν υπολόγισαν όμως στο εκτελεστικό ένστικτο του Γιώργου Πρίντεζη. Με το σκορ στο 73-74, ο Μπράιαν Ντάνστον είδε έξυπνα ελεύθερο τον κύριο με το «15», ο οποίος με ένα «καυτό» τρίποντο διαμόρφωσε το 76-74, στα 21'' πριν το τέλος, τσακίζοντας την ψυχολογία της «Βασίλισσας». Στο τέλος οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασαν στην επικράτηση (78-76), μειώνοντας σε 2-1.

4) Το «πεταχτάρι-βόμβα» στο Βελιγράδι (2017)

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει την αποθέωση και την λατρεία στο Βελιγράδι από τους φιλάθλους του Ερυθρού Αστέρα. Μέσα στο γήπεδο, όμως, είναι αντίπαλοι για 40 λεπτά και οι Σέρβοι οπαδοί δημιουργούν μία εκκωφαντική ατμόσφαιρα. Το παιχνίδι έχει πάει στην παράταση και οι δύο ομάδες παλεύουν με... νύχια και με δόντια για την επικράτηση. Ο Έρικ Γκριν τρώει τον χρόνο, μπαίνει μέσα στην ρακέτα και πασάρει στον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος είναι στο σημείο του. Με τεράστια ψυχραιμία, όντας απόλυτα έτοιμος, ρίχνει το «πεταχτάρι» του σαν... βόμβα (64-66) και «παγώνει» το κοινό στις κερκίδες, στα 3'' πριν το τέλος του παιχνιδιού.Με αυτόν τον τρόπο οι Πειραιώτες εξασφάλισαν το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των playoffs του 2017.

3) Όταν ο Πρίντεζης... σίγησε το ΟΑΚΑ (2016)

Το φθινόπωρο του 2016, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της EuroLeague. Οι δύο ομάδες προχωρούν κοντά στο σκορ, οι «πράσινοι» προηγούνται με 77-76 και η τελευταία κατοχή είναι σε «ερυθρόλευκα» χέρια. Και το δίδυμο των Σπανούλη-Πρίντεζη έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο ματς. Ο αρχηγός των Πειραιωτών έδωσε μία από τις χαρακτηριστικές και έξοχες σκαστές του πάσες, με τον Έλληνα φόργουορντ να έχει πάρει θέση και να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα. Υπό την πίεση του χρόνου και παρά το πιεστικό μαρκάρισμα από τους Σίνγλετον-Φελντέιν, κατάφερε να τελειώσει την φάση και να προσφέρει το «διπλό» στους συμπαίκτες του.

2) O Άη-Γιώργης Πρίντεζης τον έστειλε στο Final Four! (2015)

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στα playoffs του 2015, με μειονέκτημα έδρας. Έχει πραγματοποιήσει καταπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ματς και έχει κάνει το πολυπόθητο break στην Βαρκελώνη, έχοντας για MVP τον υπαρχηγό του. Είναι στο 2-1 στον Πειραιά και στο τέταρτο παιχνίδι το σκορ είναι 68-68, απομένοντας μόλις 5''. Στην επαναφορά οι Πειραιώτες κυκλοφορούν έξοχα την μπάλα, ο Σλούκας βλέπει τον ελεύθερο τον Πρίντεζη και του δίνει την πάσα. Παρά το γεγονός πως νωρίτερα είχε 0/5 σουτ πίσω από τα 6.75 μέτρα, ο... Άη-Γιώργος (ανήμερα της ονομαστικής του εορτής) σουτάρει με αυτοπεποίθηση, βρίσκει στόχο και δίνει την πρόκριση στους Πειραιώτες για το Final Four της Μαδρίτης. Στο ΣΕΦ επικράτησε... πανδαιμόνιο!

1) Το «πεταχτάρι» που τον επανέφερε στην κορυφή της Ευρώπης (2012)

Ήταν το αποκορύφωμα μίας παλικαρίσιας ανατροπής απέναντι στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό του Final Four του 2012 στην Κωνσταντινούπολη. Το σουτ που χαρακτηρίστηκε (και χαρακτηρίζεται ακόμη) ως το κορυφαίο buzzer-beater στην ιστορία της EuroLeague. Το «πεταχτάρι» που έγινε σήμα-κατατεθέν του, το καλάθι που σόκαρε, συνάρπασε, και συγκίνησε εκατομμύρια φιλάθλους στην Ευρώπη, επαναφέροντας τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 15 χρόνια, από τον κύριο με τον αριθμό «15». Η μεγάλη στιγμή του Γιώργου Πρίντεζη, το σουτ της ζωής του, ύστερα από την ασίστ του Βασίλη Σπανούλη. «Δεν είχαμε προλάβει να σχεδιάσουμε κάτι ιδιαίτερο. Απλά αυτή τη φάση την έχουμε δουλέψει πολλές φορές στην προπόνηση. Βγήκε ο Κιριλένκο στη βοήθεια, έτυχε να βρίσκομαι εγώ στο κατάλληλο σημείο για να "κόψω" προς το καλάθι, ο Βασίλης μου έδωσε την μπάλα στο τέλειο τάιμινγκ, πέταξα την μπάλα και μπήκε, οπότε μετά... γεια σας! Αρχικά δεν μου φάνηκε ότι θα μπει. Απλά όταν την άφησα από το χέρι μου είπα, "ο Θεός και η Παναγία μαζί μας". Τι να πω; Ένα σουτ ήταν», σχολίασε.