Μπλατ: «Πέντε ματς σε 9 μέρες και χωρίς Μιλουτίνοφ»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ στάθηκε στην ευστοχία της Ρεάλ, στην κούραση της ομάδας του από το πρόγραμμα και παραδέχτηκε πως ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κερδίσει στην Μαδρίτη. 

Μπλατ: «Πέντε ματς σε 9 μέρες και χωρίς Μιλουτίνοφ»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ξεκίνησε τις δηλώσεις του σχολιάζοντας αρχικά τα εξής για την ήττα του Ολυμπιακού στην Μαδρίτη: «Eίχαμε ορισμένες καλές στιγμές στο παιχνίδι, θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερο κοντά στο σκορ στο τέλος, αλλά η Ρεάλ ήταν εντυπωσιακά εύστοχη στην αναμέτρηση. Κυκλοφόρησαν γρήγορα την μπάλα, έκαναν το παιχνίδι τους και εμείς δεν μπορούσαμε να τους περιορίσουμε με την άμυνα μας.

Είχαμε κούραση, καθώς χρειάστηκε να ανταπεξέλθουμε σε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Δώσαμε 5 ματς μέσα σε 9 μέρες και δεν είναι εύκολο. Στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω μείναμε από δυνάμεις. Μας στοίχισε η απουσία του Μιλουτίνοφ, μας έλειψε η παρουσία του στο ματς, είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς».

Για το αν συμφωνεί με την άποψη του κόουτς Πέσιτς πως η Ευρωλίγκα είναι ανώτερο από το ΝΒΑ: «Το παιχνίδι είναι στο ΝΒΑ είναι αρκετά διαφορετικό σε σχέση με αυτό στην Ευρωλίγκα. Δεν έχει σημασία τι είναι καλύτερο, χειρότερο ή ανώτερο. Αυτό δε μπορώ να το πω και δεν έχει σημασία.

Ο κόουτς Πέσιτς το σχολίασε φαντάζομαι γιατί βλέπει μεγάλες διαφορές και οι διαφορές είναι όντως αρκετές. Το βίωσα, ήμουν προπονητής και στις δύο διοργανώσεις και μπορώ να μιλήσω. Είναι διαφορετικός ο τρόπος που φτιάζονται οι ομάδες, είναι διαφορετικοί οι παίκτες, οι κανόνες, το αγωνιστικό πρόγραμμα, αλλά και ολόκληρη η ατμόσφαιρα γύρω από το σπορ. Δεν μπορώ, λοιπόν, να πω πως η Ευρωλίγκα είναι καλύτερη από το ΝΒΑ».

Για το αν θεωρεί πως ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να νικήσει την Ρεάλ στην Μαδρίτη: «Κάποιες μέρες έρχεσαι στο γήπεδο επειδή είναι στο πρόγραμμα και ξέρεις πως ό,τι και αν κάνεις θα χάσεις. Όταν έρχεσαι εδώ, κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο όπως η Ρεάλ, με την ποιότητα που διαθέτει, έχοντας εσύ απουσίες και κούραση, δεν είναι εύκολο να κερδίσεις. Αυτή είναι η αλήθεια. Υπάρχουν μέρες που κοιτάς στον καθρέφτη, κοιτάς τους παίκτες σου, και λές "παιδιά σίγουρα μπορούμε καλύτερα, αλλά σήμερα δεν ήταν η μέρα μας».