Τουπαν: «Μεγάλο βήμα στην καριέρα μου ο Ολυμπιακός» (video)

Δείτε το αφιερωματικό video της EuroLeague για τον Αξέλ Τουπάν, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Μίλησαν για εκείνον οι Σπανούλης, Παπανικολάου, Γκος και Μπλατ. 

Τουπαν: «Μεγάλο βήμα στην καριέρα μου ο Ολυμπιακός» (video)

Παρακολουθήστε σε video το mini-αφιέρωμα της EuroLeague στον Αξέλ Τουπάν. Ο Γάλλος φόργουορντ σχολίασε πως ο Ολυμπιακός είναι το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του, ενώ μίλησαν για εκείνον οι Βασίλης Σπανούλης, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Κώστας Παπανικολάου και Ντέιβιντ Μπλατ.

O 26χρονος σμολ-φόργουρντ, μέχρι στιγμής στην EuroLeague, έχει μέσο όρο 5.6 πόντους (38.1% τρίποντα) και 1.6 ριμπάουντ, σε 14:58 λεπτά συμμετοχής, έχοντας αγωνιστεί σε 13 ματς. Κορυφαία του εμφάνιση, η εξαιρετική του απόδοση κόντρα στην Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ, ματς στο οποίο σημείωσε 19 πόντους με 4/6 τρίποντα.

Ο Αξέλ Τουπάν δήλωσε πως: «O Oλυμπιακός είναι για εμένα ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Δεν ήταν εύκολο να αφήσω την Ζαλγκίρις, αλλά είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις στην Ευρώπη, ήμουν πέρσι σε μία ομάδα που είχε νοοτροπία νικητή και στόχος μου στον Ολυμπιακό είναι να τον βοηθήσω να σημειώσει όσες περισσότερες νίκες γίνεται».

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος, σχολίασε: «Ο Αξέλ θεωρώ πως είναι μία εξαιρετική μεταγραφική για εμάς. Πέρσι έφτασε μέχρι και το Final Four με την Ζαλγκίρις. Θεωρώ πως είναι σημαντικό να διαθέτουμε στην ομάδα μας παίκτες που να ξέρουν πως να κερδίζουν».

Ο Κώστας Παπανικολάου από την πλευρά του τόνισε: «Είχε μία καλή σεζόν πέρσι με την Ζαλγκίρις, έφτασε έως και το Final Four και διαθέτει εμπειρία. Αυτό σημαίνει πολλά, καθώς ξέρει τι σημαίνει να φτάνεις εκεί. Νομίζω ξέρει καλά σε ποια ομάδα ήρθε. Έχει ενέργεια, είναι ένας ωραίος τύπος και θεωρώ πως θα μας βοηθήσει».

Ο Βασίλης Σπανούλης επεσήμανε πως: «Νoμίζω πως πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων αμυντικών παικτών στην EuroLeague. Έχει ενέργεια και αθλητικότητα, η οποία τον βοηθάει στην θέση του ώστε να ξεχωρίζει. Επίσης, μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις και στην επίθεση. Θεωρώ πως είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος παίκτης. Είναι σημαντικός στο σύστημα μας».

Ο Ντέιβιντ Μπλατ υπογράμμισε πως: «Ο Άξελ (Τουπάν) είναι νέος, αλλά έχει εμπειρία από το πρωτάθλημα της EuroLeague. Τα πήγε περίφημα στη Ζαλγκίρις, έκανε εξαιρετική δουλειά. Έδειξε πρόοδο εκεί. Αναγνωρίσαμε σε εκείνον πως διαθέτει ικανότητες τις οποίες χρειαζόμαστε στην ομάδα μας. Έχει ένα καλό πακέτο, καθώς διαθέτει νιάτα και εμπειρία. Θεωρώ πως έχει αρκετά περιθώρια αγωνιστικής ανάπτυξης και εξέλιξης».