Ο Παπανικολάου «σεληνιάστηκε» και... δαγκώνει! (vid)

Ο Κώστας Παπανικολάου έχει μέσο όρο 15 πόντους, 52.3% στα τρίποντα (11/21), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1.6 κλεψίματα, στα τρία τελευταία ματς του Ολυμπιακού στην EuroLeague. Δείχνει πλέον και τον ηγετικό του χαρακτήρα.

Ο Παπανικολάου «σεληνιάστηκε» και... δαγκώνει! (vid)

Ο Κώστας Παπανικολάου, κόντρα στην Μπασκόνια, πραγματοποίησε μία εκ των κορυφαίων εμφανίσεων της καριέρας του. Συγκλονιστικό παιχνίδι από τον 28χρονο φόργουορντ, ο οποίος έδωσε τεράστια επιθετική ώθηση στον Ολυμπιακό. Τέλειωσε το ματς έχοντας 22 πόντους (ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague) με 6/7 προσπάθειες πίσω από τα 6.75 μέτρα, δίνοντας ρεσιτάλ από την περιφέρεια με το εκτελεστικό του ένστικτο. Τρίποντα ελεύθερα, τρίποντα μετά από ντρίμπλα, τρίποντα υπό πίεση, στο τέλος του χρόνου. Σε όλα αυτά προσθέστε 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 μπλοκ και 1 κλέψιμο, παίρνοντας βαθμό "31" στο σύστημα αξιολόγησης, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο και το βραβείο του MVP της 17ης αγωνιστικής

Πολύτιμες άμυνες, μεγάλα σουτ, βοήθειες, κίνηση χωρίς την μπάλα, βουτιές στο παρκέ, με την ένταση του στο... κόκκινο. Για ακόμη μία φορά το τελευταίο διάστημα, έκανε το βήμα μπροστά, ανέλαβε πρωτοβουλίες, έπαιξε με αυτοπεποίθηση, πήρε την ομάδα στις πλάτες του και την κράτησε στην... ζωή με το "καυτό" τρίποντο (με ταμπλό παρακαλώ) που έβαλε, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Αστείρευτη πηγή ενέργειας, ανεξάντλητο πάθος, παίκτης βαρόμετρο για τους "ερυθρόλευκους", μέλος του "χρυσού" γηγενή κορμού αυτής της ομάδας, με τα στοιχεία της προσωπικότητας του να έχουν περάσει στο dna της.

Ηγετική εμφάνιση, φωνάζοντας δυναμικό "παρών" στα δύσκολα σε άμυνα και επίθεση, αποδεικνύοντας το γιατί η διοίκηση του έδωσε δικαιολογημένα ξεκάθαρη προτεραιότητα στη θέση "3" τα τελευταία χρόνια. "Σε βλέπουμε σαν τον επόμενο αρχηγό της ομάδας μας", του τόνισαν όταν ανανέωσε φέτος το συμβόλαιο του για τα επόμενα τρία χρόνια και εκείνος φροντίζει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες, όχι μόνο των προέδρων, αλλά και των φιλάθλων.

Φέτος, και ειδικά στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας, έχει ανεβάσει και σταθεροποιήσει την απόδοση του σε υψηλά επίπεδα. Στα τρία τελευταία ματς του Ολυμπιακού στην EuroLeague (με Νταρουσάφακα, Παναθηναϊκό, Μπασκόνια), έχει μέσο όρο 15 πόντους, 52.3% στα τρίποντα (11/21), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1.6 κλεψίματα, δείγμα του πληθωρικού του ταλέντου, όντας ένας παίκτης που μπορεί να συνεισφέρει σε όλους τους τομείς.